Açık Kültür Kardeşliği Projemiz İçin Bolu'daydık

Ulus Kampüsü İlkokul 4. sınıf öğretmen ve öğrencilerimizin, “Öğrenmek duvarlarla sınırlı değildir “ felsefesinden yola çıkarak, “Görerek, inceleyerek yerinde öğreniyor, yaşantımın her alanını öğrenme ortamı olarak kullanıyorum, öğrendiklerimi çevremdeki diğer arkadaşlarımla paylaşıyorum, onların neler bildiğini merak ediyorum.” düşüncesiyle başlattıkları “Açık Okul Kültür Kardeşliği Projesi”  için bu yıl Bolu Cumhuriyet İlkokulu ile birlikteydik.

Projeye öğrencilerimizin mektup arkadaşlığı ile başlandı. 4. sınıflarımızın Türkçe dersinde okudukları kitaplar, öğretmenlerimizin plan ve materyalleri, proje ortağı okulla paylaşıldı. Sonrasında iki okul öğrencileri Bolu’da buluştu. Birbirlerine kendi yaşadıkları yerleri tanıtan sunumlar yaptılar. Birlikte işlenen Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinin ardından mektup arkadaşları okul bahçesindeki istasyonlarda; ebru sanatı , seramik yapımı, şemsiye süsleme, yaratıcılık atölyesi, çerçeve yapımı ve beden eğitimi oyunlarına katıldılar. Öğrencilerimiz Bolu’yu gezerek doğal dokusu hakkında bilgiler  aldılar. İki okul öğrencilerinin birlikte yaptıkları piknikte hem eğlendiler, hem de arkadaşlıklarını geliştirdiler.

Öğrencilerimiz, geceleri  konaklanan otelde sinema keyfi ve yetenek yarışması ile yorgunluklarını attılar.

Son gün öğrencilerinin vedalaşmasıyla “Açık Okul Kültür Kardeşliği Projesi” tamamlanmış oldu.