Yaş Grupları

Anaokullarımıza 36-72 ay arası çocuklar kabul edilir.

Küçük Grup: 3-4 yaş ve tuvalet eğitimini tamamlamış çocuklar içindir. Bir alışma döneminden sonra tam güne geçen çocuklar, iki dilli programımızı izlerler. Bu yaş grubu artık okul nosyonuna sahip, ilgi ve beceri alanlarının seçilmeye başlandığı bir yaş aralığındadır.

Orta Grup (4-5 yaş sınıfıdır) ve Hazırlık Grubu (5-6 yaş sınıfıdır) sınıfları da iki dilli paralel programımızı izlerler.

Bu yaş grupları çocukların çok yoğun öğrenme süreçleri yaşadıkları gruplardır. Bütüncül yaklaşım çerçevesinde ve iki dilli yapılan, araştırma, sorgulama, hatırlama, irdeleme yöntemleriyle donatılmış programımızda, sınıf düzeni, display alanlar, kitap ve poster, internet, film, gezi, konuk, drama, müzik, sanat ve bedensel aktiviteler öğrenme ve becerilerin gelişmesi için destekleyici unsurlardır.

Ev çalışmaları; bazen aile ağacı oluşturmak, bazen penceresinden baktığında gördüklerinin resmini yapmak, bazen de odasının çevresini ölçmek gibi sizlerin de desteğini alarak yapabilecekleri basit çalışmalardır. Burada önemli olan sorumluluğunu hatırlaması ve yapmak için çaba göstermesidir.