Bilgisayar Bilişim Teknolojileri

Ders Bilgileri

Günümüzde, Bilişim Teknolojileri alanında çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, öğrencilerimize her sınıf seviyesinde farklı beceriler kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin MEF İlkokulu’ndan mezun olurken sahip olduğu beceriler şu şekilde özetlenebilir:

• Microsoft Office programlarını iyi düzeyde kullanabilir.
  • Herhangi bir resim/grafik programını kullanarak çizimler yapabilir, hazır resimleri biçimlendirebilir.
  • Herhangi bir tasarım programında ihtiyacı doğrultusunda broşür, davetiye, takvim vs. çalışmalar hazırlayabilir.
  • Bilgisayar ve çevre birimlerini, bilgisayarın içerisinde bulunan parçaları tanıyabilir. Bilgisayarda oluşan ufak çaplı problemleri belirleyebilir.
  • İnternet kavramını bilir ve internet üzerinde güvenli bir şekilde araştırma yapar. Araştırma yaparken dikkat etmesi gereken kuralların farkındadır.

Bilişim Teknolojileri etkinliklerinde öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre yönlendirilirler. Küçük yaş grubumuz eğitsel oyunlarla çalışırken büyük sınıflar WEB tasarımı, çizgi film tasarımı, On parmak klavye, Photoshop, Flash, 3 Boyutlu Tasarım gibi değişik alanlarda çalışma yaparlar.

Ayrıca öğrencilerimiz, Bilgisayar Bölümü’nün desteği ile diğer derslerde öğrenmiş oldukları konuları pekiştirmek veya yeni bilgiler öğrenmek için bilgisayar laboratuarlarımızda eğitim yazılımları ile çalışırlar, araştırma yaparlar.

Bizi Takip Edin