Adımızda da belirttiğimiz gibi MODERN EĞİTİM ve FEN anlayışıyla tam 48 yıllık birikimimiz ve tecrübemizle MEF çatısı altında 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde eğitim hayatına başlayan MEF Fen ve Teknoloji Lisesinin misyonu; Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını bilimin ışığında meraklarını yeni keşiflere dönüştürecek, değişime ve gelişime öncülük edecek; yazılım, kodlama, robotik ve mekatronik alanlarında birer uzman olacak ve girişimci ruhuyla 21. yüzyıl bilim dünyasına damga vuracak; etik değerlere bağlı, inovasyon kültürüne sahip, yaparak/yaşayarak öğrenen bireyler olarak yetiştirmek ve bu değerleri ülkemize kazandırmaktır.

MEF Fen ve Teknoloji Lisesinde öğrencilerimiz aldığı eğitimle: STEM, Proje Tabanlı Eğitim, Design Thinking, Flipped Learning, günlük yaşamdan problemlere bilimsel yaklaşım vb. birçok metot kullanarak; yaratıcı ve eleştirel düşünme gücüne sahip, sorumluluk duygusu yüksek, ekip çalışmasına yatkın, sosyal ve kültürlü, insan haklarına saygılı, özgüveni yüksek birer birey olacaklardır.

Akademik ve teknolojik altyapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetişecek olan öğrencilerimiz okulumuzda okutulan temel derslerin yanı sıra, MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ortak yürütülen akademik programla, üniversite eğitimi ile lise sıralarında tanışarak; problem çözme yeteneklerine sahip, yaratıcı, çok yönlü ve üretken bireyler olarak hayata hazırlanacaklardır.

Fen ve Teknoloji Lisemizde eğitim alacak öğrencilerimiz sadece sınav başarılarıyla değil ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına hazırlanarak orada aldıkları derecelerle de öne çıkacak, projelerini üretime dönüştürerek üniversite seviyesinde başarılı çalışmalara imza atacaklardır. Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldıkları derecelerle zirvede yer alacak olan öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşirken yurt dışındaki dünyaca ünlü üniversitelere de burslu kabul edilecek yeterli altyapıya ve donanıma sahip olacaklardır.

Özel MEF Fen ve Teknoloji Lisemizde: Hazırlık + 4 yıllık bir program uygulanmaktadır.

SİZ DE GELECEĞİN DÜNYASINI ŞEKİLLENDİRECEKLER ARASINDA YER ALMAK İÇİN VAKİT KAYBETMEDEN MEF FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ SIRALARINDA YERİNİZİ ALIN!

MEF Fen ve Teknoloji Lisesine Hoş Geldiniz,

MEF Okulları olarak vizyonumuz eğitimde öncü, yeniliklere açık bir model oluşturmaktır. Bu vizyondan hareketle amacımız öğrencilerimizi; sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknoloji ile barışık, yararlı hobileri olan, estetik beğenileri gelişmiş, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı, yaşamında onurlu, görevlerinde sorumlu, çalışmalarında uyumlu ve eylemlerinde inisiyatifle hareket eden bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Niceliğin değil, niteliğin; sonucun değil, sürecin daha önemli olduğunun farkında olarak, öğrencilerimizi akademik anlamda birbirleriyle mukayese etmeden onların kendi içindeki gelişimlerinin çok daha anlamlı olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Onları hedeflerine ulaştırabilmek için  özgün eğitim programları, tam öğrenme yöntemi, farklılaştırılmış öğretim, etkinlik programları, sosyal sorumluluk projeleri, ulusal ve uluslararası programlar , 21. yüzyıl becerileri, eleştirel düşünce,kavramsal düşünce, sistem bütünlüğü anlayışı v.b içerikleri kullanarak, bütünleşmiş ve disiplinler arası eğitim uygulamalarıyla  nitelikli ve iyi insan yetiştirme gayreti içindeyiz.

Bu misyona yönelik enerjimizi MEF’li gençlerin hayal güçlerinden, onlara duyduğumuz güven ve sevgiden, onlarla kurulacak  aydınlık geleceğe inancımızdan alıyoruz. Çünkü dünyayı gençler değiştirebilir ve güzelleştirebilir.

Sevgili Gençler!

Lise yaşamınızda kuracağınız samimi dostluklardan alacağınız güçle,  tarihe not düşecek bireyler olma yolculuğunuzun ilk adımını atacağınız MEF Fen ve Teknoloji Lisesinde elinize kalemi alıp geleceğin resmini çizme zamanı… Bizler, bu yolculukta sizlere büyük bir keyif ve gururla eşlik edeceğiz.

Yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Fikret Mulhan
Kampüs Müdürü