Müzik - Sahne Sanatları Alanı Etkinlikleri

Müzik Hobisi

Küçük yaş gruplarına, müziğin farklı yönlerini gösterip sevmelerini sağlamak amacımızdır.

Hedeflerimiz ise ritim koordinasyonunu geliştirmek, müzikal gösteriler hazırlamak ve müzik genel kültürü kazandırmaktır.

Piyano

Amacımız öğrencilerin piyano enstrümanını öğrenmelerini sağlamaktır.

Hedeflerimiz ise branş konserleri yapabilmek, piyano ile akademik derslere katkıda bulunabilmek, farklı enstrümanlara eşlik edebilmek ve en önemlisi eğlenebilmektir.

Melodika

Melodika etkinliğinde öğrencinin müziğe basit bir enstrümanla başlayıp, sahip olduğu becerileri geliştirerek;

-Daha disiplinli ve düzenli bir çalışma alışkanlığına sahip olması,

-Enerjisini olumlu yönlendirebilmesi,

-Kişisel doyum sağlayabilmesi,

-Sosyalleşmesi,

-Müziğe eşlik etme ve ritim- melodi duygusunu geliştirebilmesi sağlanır.

Dönem içinde yapacağımız eğitici, öğretici, eğlenceli çalışmalarla bireysel ve toplu olarak küçük dinletiler ve konserler hedeflenmektedir.

Gitar

Etkinlikte öğrenciler gitar çalma yeteneklerini geliştirmek için çalışmalar yapar. Klasik ve elektro gitar çalma teknikleri ile ilgili temel bilgileri öğrenirler. Öğrencilerin müzikle iç içe olması sağlanır. Repertuar oluşturma konusunda yoğun çalışmalar yapılır.

Bale

Öğrencilerimiz bale etkinliği ile, vücudunu ve sınırlarını tanıma, duruş bozukluklarını düzeltme, sorumluluk alma, takım çalışmasına ve çevreye uyum sağlama kazanımlarını edineceklerdir. Kas ve eklem yapılarının doğru gelişimi, esneklik ve hareket kabiliyeti kazanılması, özgüven ve kişilik duygusunun gelişmesi adına bale önemlidir.

Modern Dans

Modern dansın amacı vücudun doğal duruşu ile çalışmaktır. Hemen her tarz müziğe uygulanabilir ya da yeni hareket stilleri yaratmak için diğer dans formlarıyla birleştirilebilir. Aynı zamanda, modern dans teknikleriyle kazanılan hareket kolaylığı, öğrencilerin vücut hareketine yeni bakış açıları getirmelerini sağlar.

Halk Oyunları

Etkinliğimizin amacı, kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarımızı sevdirmek, Türk folklorunu ve halk oyunlarını tanıtmak ve benimsetmek, seçilen oyun tavrını benimsetmek, bireysel olarak veya topluluk hâlinde hareket edebilme alışkanlığı kazandırmak, çocukların aynı müzikte, aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu hâlde el ele tutuşmaları, komutla hareket etmeleri, onların tamamen bütünleşmelerini ve birlik içinde oyun bitene kadar dikkatlerini kaybetmeden organize olmalarını ve kurallara uymalarını sağlamaktır.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube