Hakkımızda

Öğrenciler; ilgi, istek ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilmeleri, yeteneklerine uygun alanları seçmeleri, bu alanlarla ilgili temel bilgi ve becerileri edinmeleri, üniversitede ilgi ve isteklerine uygun bölümleri kazanmaları konusunda desteklenir. Ayrıca, öğrencilerin yurt içi -yurt dışı üniversite hazırlık ve başvuru süreçlerinde destek olacak çalışmalar yürütülür.

MEF Lisesi’nde öğrencilerin, İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dili de etkin biçimde öğrenmelerine olanak sağlanmıştır. Öğrenciler, ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca derslerinden birini seçerler.

Özel MEF Lisesi’nde Hazırlık + 4 yıllık Anadolu lisesi programı uygulanmaktadır. Haftalık ders çizelgemize göre;

• Hazırlık ve 9. sınıflarda 45 saat

MEF REFERANS BELGESİ
MEF Lisesinde öğrencilerin kişisel sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü veri işlenir. Katıldıkları kulüp çalışmaları, sosyal etkinlikler, bireysel proje çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, tören vb. etkinliklerdeki performansları, kişisel becerileri, yani kısaca derslerin dışındaki yetkinlikleri ve gelişimleri de izlenir, değerlendirilir. Bu faaliyetler öğrencilerle paylaşılarak öğrenciler bu tür çalışmalara katılmaya teşvik edilir. Kariyer planlamaları içerisinde bu çalışmalar MEF Lisesinin öğrencilere referans olabilmesi için kayıt altına alınır ve puanlanır. Değerlendirmelerde fark yaratan sonuçlar ve süreçler MEF REFERANS belgesi ile öğrenciye referans olunarak kariyer dosyasına eklenir. Bu konuda dikkat edilen ölçütler öğrencilerle ilgili etkinlik öğretmenleri tarafından paylaşılır.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube