Ulaşım ve Servisler

MEF Okulları öğrencilerin okul servis araçlarında geçirdikleri zamanı da eğitim sürecinin bir parçası olarak değerlendirmektedir.

Öğrenci servisleri, teknik açıdan kusursuz, periyodik bakımları yapılmış, tam donanımlı araçlardır. Tüm servis araçlarında emniyet kemeri uygulaması zorunludur. Servis araçlarının hız raporları İdari İşler Birimi tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Her öğrenci sabah servis rehberi tarafından evinin kapısından alınıp, akşam yine evinin kapısına bırakılıncaya kadar geçen süre içinde, okulda geçen süre dahil, Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalanmıştır.

Servis Kuralları

Güvenlik Açısından;

• Servis aracı hareket halindeyken öğrenciler ayağa kalkmaz ve aracın içinde dolaşmazlar.
  • Servis araçlarının camları belli bir aralıktan fazla açılmaz. Öğrenciler camlardan dışarı sarkmazlar.
  • Öğrenciler istedikleri yerde araçtan inmezler, ancak veli, önceden okul yönetimine bildirip onay aldıysa izin verilir.
  • Öğrenciler, kendilerine gösterilen yerlere, özellikle küçük yaş grubundakiler orta sıradaki koltuklarda, otururlar.
  • Öğrenciler emniyet kemeri takarlar.

Temizlik ve Sağlık Açısından;

• Öğrenciler, servis araçlarında yiyecek yemezler.
  • Öğrenciler çöpleri araçlardaki çöp kutusuna atarlar.
  • Servis araçlarında, öğrencilerin ihtiyaç hissettikleri durumlarda kullanmaları için torba bulundurulur.
  • Öğrenciler, ihtiyaç duyduklarında hosteslerden su veya peçete isteyebilirler.

Kişilerarası İlişkilerde Saygı İlkesinin Gözetilmesi Açısından;

• Servis araçlarında, Öğrenci Yönetim Kurulunun belirlediği radyo müzik kanalları dışında müzik yayını yapılmaz, dışarıdaki
  • insanların dikkatini çekecek kadar yüksek tonda müzik dinlenmez.
  • Servis araçları, sabah ve akşam saatlerinde tam zamanında hareket eder.
  • Öğrenciler, araç sürücüleri ve hosteslerine saygılı davranırlar.
  • Büyük öğrenciler, küçük öğrencileri korurlar.
  • Öğrenciler arasındaki ilişkiler, sevgi ve saygı esasına dayanır.
  • Öğrenciler, acil durumlarda servis aracındaki telefonu kullanmak için izin isteyebilirler.
  • Servis araçlarında, başkalarını rahatsız edecek biçimde yüksek sesle konuşulmaz.
  • Servis araçlarının pencere, koltuk, döşeme vb. eşyalarına zarar verilmez.