Dijital Vatandaşlık Konulu Sunumumuz

Ulus Kampüsü Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Bilişim ve Eğitim Teknoloji Bölümü-Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü iş birliği ile “Dijital Vatandaşlık” konulu sunum yapıdı. Bu çalışmada; öğrencilerimize MEF Lisesi Teknoloji Kullanım Politikası, dijital vatandaşlık ilkeleri, kural ihlallerinde yaşanabilecek sonuçlar ve yaptırım süreciyle ilgili bilgi verildi. Etkinlikte, öğrencilerimizin bilinçli bir dijital vatandaş olmaları yolunda etik sorumluluklara uygun davranmaları ve okul internet hizmetlerini yükümlülüklere uygun bir şekilde kullanmaları gerektiği vurgulandı. Öğrencilerimiz interneti sadece sosyalleşme ve eğlence aracı olarak değil, öğrenme  süreçlerini zenginleştirmek için kullanmaları konusunda teşvik edildi.