MEF Okulları Robotik Takımına Finalist Ödülü

FRC (FIRST Robotics Competition ) “Zeka İçin Spor ” sloganıyla ortaya çıkan, her sene 15-18 yaş grubu için düzenlenen uluslararası bir robot yarışmasıdır. İstanbul Regional, FIRST ‘un öğrencilere hayat değiştiren öğretici tecrübeleri sağlamak için verdiği uğraşları desteklemektedir. FIRST Robotik Yarışmaları öğrencilerin sorunlarını çözmeleri, inovatif çözümler aramaları ve potansiyellerini kullanmaları için sınırları zorlamaya teşvik etmektedir.  Bu Program bir öğrencinin yaşayabileceği “gerçekçi mühendisliğe” en yakın tecrübedir. FIRST öğrencilere; öğretmenler, yöneticiler, mentorler, koçlar ve veliler ile birlikte çalışma ortamı sağlayarak geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve topluluk liderleri olmak için ilham vermektedir.

10-12 Mart  2018 tarihleri arasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda ülkemizde resmi olarak ilki düzenlenen 2018 FIRST POWER UP ISTANBUL REGIONAL‘a MEF Okulları  Robotik Takımımız da katılmıştır. Robotik Takımımız, 6 hafta süren bir robot yapım ve tasarım  aşamasından sonra okulumuzu başarı ile temsil ederek, turnuvada 2018 FIRST POWER UP ISTANBUL REGIONAL FİNALİST ÖDÜLÜ almıştır. Bu yarışmaya katılan ve derece alan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutluyoruz.