MEF OKULLARI

Bahçeşehir Galatasaray Basketbol Okulu

02-05-2017 13:53 tarihli haber

Galatasaray Spor Kulübü’nün alt yapı yapılanması içerisinde yer alan spor okulları bünyesinde faaliyet gösterecek olan Bahçeşehir Galatasaray Basketbol Okulu, bünyesi içerisinde yer alan sporcuları temel spor ve basketbol eğitimini vererek gelecek nesillerin en sağlıklı ve sağlam bir şekilde spor ve basketbol alt yapılarının oluşmalarını amaçlamaktadır. Bahçeşehir Galatasaray Basketbol Okulu çalışmaları içerisinde gelişen motorik özelliklerin yanı sıra, psikomotor gelişimin de önemi oldukça yüksektir. Basketbolun bir takım sporu olması gereği, sporcularımızın bireysel gelişimiyle birlikte, takımdaşlık duygusu çoğalarak birlikte başarabilmenin gücünü görmektedirler. Bu da toplum içerisinde yeni bireylerle tanışıp, farklı kişilik ve karakterlerdeki kişilerle kaynaşıp, nasıl davranılması gerektiğini göstermektedir. Böylece sporcular yalnızca basketbol oynamayı değil başkaca dünyaların içine girip gerek bilgi dağarcıklarını gerekse ruhsal zenginliklerini arttırmaktadır. Bahçeşehir Galatasaray Basketbol Okulumuzda eğitim gören sporcularımız tüm bu mental gelişimlerle birlikte bilimin ışığında her yaşa uygun düzenlenen antrenman programları ve düzenlemeleriyle doğru ve kaliteli basketbol için gelecek nesillerin aydınlığı olacak olan çocuk ve gençlere eğitim vermektedir. Tüm bunlarla birlikte Bahçeşehir Galatasaray Basketbol Okulu, sporun evrensel olarak öngörülmesi gereken sevgi, kardeşlik ve Fair Play (Dürüst Oyun) ilkelerine bağlı kalarak kültürlü ve sağlıklı genç bireylerin yetişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.