MEF BAHÇEŞEHİR ANAOKULU - Geziler
MEF BAHÇEŞEHİR ANAOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF BAHÇEŞEHİR ANAOKULU
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Ebru Sok. No:4/1 Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Geziler

Hazırlık Grubu Gezileri

Rahmi Koç Müze Gezisi

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu 6 Yaş grubu olarak PYP temamız olan icatlar konusu hakkında eskiden hayatın nasıl olduğunu görmek için Rahmi Koç müzesini ziyaret ettik. Gezimizde geçmiş yıllarda bisikletlerin, arabaların, trenlerin, oyuncakların ve gemilerin nasıl olduklarını ve bu güne kadar ne kadar değiştiği hakkında konuştuk. Okulumuza gelince yaptığımız bu geziyi de düşünerek kendi yapabileceğimiz icatlar hakkında resim çalışması yaptık.

Atatürk Arberotumu Gezisi

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu 6 yas grubu olarak Atatürk Arberotum gezimizi gerçekleştirdik. Sınıflarımızın isimleri olan Meşe ve Çınar ağaçları hakkındaki bilgiler yanında farklı bir çok bitki ve ağacı da görüp tanıma şansımız oldu. Gezimizde ağaçların gövdelerini iple ölçerek yaşlarını karşılaştırdık. Bu ağaçlarda hangi hayvanların yaşadığını hangi meyvelerin olduğunu tartışıp okulumuzda doğru cevapları bulduk. Bu gezide en beğendiğimiz şeylerden biri meşe ağacı gövdesinin hikayesiydi.

• 1 / 2

Pelit Çikolata Fabrikası

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu öğrencilerimizle Pelit Çikolata Fabrikasına gezi düzenledik. Gezimizde ilk olarak, kakao ağacının sunumunu dinledik. Hansel ve Gratel, Nuh'un Gemisi, Çanakkale Şehitler Anıtı gibi birçok farklı ve önemli olayın göstergesi olan çikolatadan yapılmış eserler gördük. Öğrencilerimizle bunların hikayelerini paylaştık. Çikolata fabrikasında birbirinden farklı pastaları görüp bunların yapılışlarını izledikten sonra hediye çikolatalarımızı alarak okulumuza geldik.

Çiçek Bahçesi Tiyatro Oyununu İzledik

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu öğrencilerimizle Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği "Çiçek Bahçesi" isimli tiyatro oyununu izledik. Yaşanılabilir temiz bir çevre için üzerimize düşen görevleri yerine getirme bilinci edindik.

• 1 / 2

Galata Kulesi

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü Anaokul 6 Yaş grubu öğrencilerimizle Galata Kulesi'ne gezi düzenledik. Gezi öncesinde okulda izlediğimiz Hazerfan Ahmet Çelebi’nin ilk uçuş denemesini anlatan belgesel ile gezide gördükleri arasında bağ kurmalarını sağladık. Öğrencilerimiz, gezi boyunca Kule'nin nasıl bu kadar uzun yıllardır sağlam kaldığı, uçmak için çok yüksek olup olmadığı gibi sorularına yanıtlar aradılar.