MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU - Bölümler
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Ebru Sok. No:4/1 Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Fen ve Teknoloji

Ders Bilgileri

MEF İlkokulu'nda Fen ve Teknoloji eğitiminin amacı, öğrencilerin fen ve teknoloji okuryazarı olarak yetişmelerini sağlamaktır. Fen ve teknoloji okuryazarlığını, çevrede olan olayları anlayabilme ve bilimsel yolla açıklayabilme, hayatta karşılaşılan problemleri bilimsel yaklaşımla çözebilme, bilimsel gelişmeleri takip etme ve anlayabilme olarak açıklayabiliriz. Öğrencilerimizin, fen ve teknoloji okuryazarı olarak yetişebilmeleri için çok yönlü bir eğitim gerçekleştirmekteyiz.

Öğrencilerimizin Fen ve Teknoloji Eğitimi dersini işlerken unite kazanımlarını edinmelerinin yanı sıra bilimsel süreç becerilerini de geliştirmekteyiz. Bilimsel süreç becerileri; gözlem, ölçme, tahmin, çıkarım yapma, değişkenleri belirleme, verileri toplama ve düzenleme, veri yorumlama ve modellemedir. Bu bilimsel süreç becerileri, ancak öğrenciler kendileri uyguladıklarında gelişmektedir. Bu nedenle Fen ve Teknoloji Eğitimi dersi programlarını, birden çok duyuya hitap edecek biçimde, laboratuvarda grup çalışmaları, bireysel çalışmalar ve deneylerle yürütmekteyiz.

Fen ve Teknoloji ders bilgilerini, aşağıdaki sınıf başlıklarına tıklayarak okuyabilirsiniz.

FEN VE TEKNOLOJİLERİ DERS BİLGİLERİ
  4. SINIF DERS BİLGİLERİ