MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU - Eğitim-Öğretim
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Ebru Sok. No:4/1 Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Okuma Alışkanlığı

Okuyan Bir Birey Olma Yolunda...

Okulumuzda "okuyan birey yetiştirme" hedefimize ulaşmak için pek çok çalışma yapmaktayız. Bunlardan en önemlisi ise sürece dayalı okuma teknikleri ile "okur - yazar bireyler"yetiştirme çalışmalarımızdır. Öğrencilerimiz 1. sınıfta eli kalem tutmaya, dili kitap okumaya başlar başlamaz "okur kimliği" edinme çalışmaları içine girer. Temel hedefimiz, 8. sınıfa kadar bu çalışma ile okulumuzdan mezun olmalarıdır.

Eseri okuma, okunanlar üzerine düşünme, düşünceleri ise yazılı ve sözlü ifade etme üzerine kurgulanmış derslerimizde öğrencilerimiz okuma kazanımlarının yanı sıra dinleme, konuşma, yazma hatta dilbilgisi kazanımlarını da eser üzerinde yapılan çalışmalarla edinirler. Öğrencilerimiz, "okuma defterleri" kullanarak tüm çalışmalarını bu defter üzerinde yürütürler.

Tüm seviyelerimiz haftada bir Türkçe dersini okul kütüphanemizde kitap okuyarak geçirir. Bir eseri bu ders saatinde düzenli olarak okuyup okumadığı bizim için önemlidir. Bu nedenle de 1 - 5. sınıf öğrencilerimiz okuma takip cetvelleri kullanırken 6 - 7 - 8. sınıf öğrencilerimiz okumak üzere seçtikleri eserlerini haftalık bilgisayar takibi ile kütüphanede kayıt altına aldırırlar. Böylece Kütüphane Öğretmenlerimiz ve Türkçe Öğretmenlerimiz işbirliği içinde çalışarak öğrencilerimizin düzenli okuma alışkanlığına sahip olmalarını sağlarlar.

1 - 5 seviyelerimiz okudukları eserlerin toplam sayfa sayılarına göre "Kitap Kurdu Diplomaları" alırlar.

Türkçe Bölümü her yılın ağustos ayı seminer çalışmalarında "yayınevi - öğretmen buluşması" düzenler, böylece her yıl tüm sınıf ve Türkçe öğretmenlerimiz çocuk ve gençlik edebiyatının seçkin örneklerini inceleyerek yıl boyunca okutacakları eserleri seçme çalışmalarını yürütürler. Bu sayede okulumuzda çocuğa göreliği yüksek eser seçimleri yapılır.

Ayrıca Geleneksel MEF Kitap Fuarımızda öğrencilerimiz okudukları eserlerin yaratıcılarıyla da söyleşi yapma olanağı bulmaktadırlar. Böylece kitapla ilgili deneyimleri farklı açılardan da tamamlanmaktadır.