MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU - Eğitsel Etkinlikler
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Ebru Sok. No:4/1 Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Plastik Sanatlar Alanı Etkinlikleri

Resim Etkinliği
Her türlü malzeme (kâğıtlar, kalemler, tuvaller, pastel boyalar, suluboyalar, guvaş boyalar, akrilik boyalar vb.) öğrencilerimizin elinde çeşitli teknikler kullanılarak resme dönüşmeyi bekliyor.

Seramik Etkinliği
Öğrencilerimizin, kendilerini özgürce ifade edebilecek çalışmalarda bulunmalarına yardımcı olan ve kültür mozaiklerine bir minik kare de onların eklemelerine olanak tanıyan bir anlayışla çalışılır. Gerçek seramiğin yaratıldığı atölyemizde, öğrencilerimizin seramik sanatının aşamalarını uygulamalı olarak yaşayıp hayallerini somuttan soyuta taşıdıkları, son derece zevkli ürünlerin oluşturulduğu bir etkinlik çalışması gerçekleşmektedir.

Heykel Etkinliği
Öğrencilerimizin üç boyutlu çalışmalarla, yaratıcılığa dayalı sanatsal bir dil geliştirmeleri hedeflenir. Çamur, tel, ytong, atık malzeme ve alçı gibi malzemelerle öğrencilerimiz,kendi gelişim seviyelerine göre özgün çalışmalarını yaratırken el becerilerini de geliştirirler.

Fotoğrafçılık Etkinliği
Fotoğrafçılık Etkinliğinde; öğrencilerimiz, fotoğraf kültürünü edinecek, fotoğrafın tarihini öğrenirken yerli ve yabancı fotoğraf ustalarını tanıyacak, sanatsal bir yaklaşımla fotoğraf çekmeyi, karanlık oda çalışmalarıyla film yıkamayı ve fotoğraf basmayı öğreneceklerdir.

Lego Tasarım Etkinliği
Öğrencilerimizin, el becerileri ile metodik ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmeyi hedefleyen bu etkinliğimizde, Lego ve K’nex parçalarını bir araya getirerek, tamamen kendi tasarımları robotlar oluşturulur. İsterlerse, robotlarına motor takarak hareketli hale getirebilirler.

Mini Model Etkinliği
1-2. sınıflarda Mini Model etkinliğinde el-motor ve kas gelişimlerine uygun az ve büyük parçalı modellerle çalışılır. 3 sınıf öğrencileri ise ayrıntılı modeller üzerinde çalışmaya devam ederler. Öğrencilerin üç boyutlu düşünebilme yetilerini geliştirmek amaçlı oyuncak modunda gemi, uçak ve taşıtların yanı sıra hayvan modellerinin yapımı da gerçekleştirilir. Bu etkinlikte öğrencilerde; birlikte hareket edebilme , paylaşma, sorumluluk kazanma ve başladığı işi ayrıntılı takip edip bitirme becerilerinin geliştiği gözlenmiştir. El becerilerini geliştirmeye imkan veren çalışmalar; aynı zamanda öğrencinin hayal güçünün de gelişmesine olanak sağlar.

Karikatür – İllüstrasyon Etkinliği
Bu etkinlikte, öğrencilerimize, karikatür sanatı tanıtılarak, temel bilgiler verilmekte ve karikatürün temeli olan; hareket, ifade, çizgi stilizasyonu, kompozisyon, kareleme, konu bulma ve çeşitleme vb. gibi çalışmalar uygulamalı olarak ve bol örneklerle öğretilmektedir. Çizmeyi seven öğrencilerimizle, etkinlik saatlerinde Karikatür Dersliğimizde bulunacak çok espriler var, bolca da çini mürekkebimiz...