MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU - Projeler
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU
Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Pazartürk Cad. Ebru Sok. No:4/1 Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF İlkokulumuzda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

Projelere başlamadan önce öğretmenler, öğrencilerin proje seçimlerine rehberlik ederler. Derslerde üretilen projelerin yanı sıra, uluslararası alanda; Avrupa Birliği Socrates Eğitim Programları Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında birçok farklı proje yürütülmektedir. Avrupa Birliği üyesi ve adaylık sürecinde yer alan tüm ülkelerle işbirliği içinde gerçekleştirilen bu projeler, Avrupa Birliği tarafından 120.000 Euro'dan başlayan bütçelerle desteklenmektedir.

Projelerimiz

EKO Okullar Projesi

MEF Bahçeşehir İlkokulu olarak bu yıl bizlerde eko okul üyesiyiz. Yıl boyunca tüm derslerin yıllık planlarında yapılacak çalışmaların yanı sıra oluşturduğumuz takım ile Eko Okul etkinliğini de sürdürmekteyiz.

Eko-Okullar Projesi ilkokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir. Amacı çevre bilincinin gelişmesini sağlamaktır. Uluslararası bir proje olup 23 ülkede ve 7040 ilkokulda uygulanmaktadır.

Eko-Okullar Projesi, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; proje dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır.

Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. 1995 yılından beri TÜRÇEV ( Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ) koordinasyonunda ülkemizde uygulanmaktadır.

Bu yıl okul olarak üzerinde çalışmak üzere ÇÖP ve ATIK konularını seçtik.

Yapılan çalışmalar:
Eko-Okullar projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Eko-Tim öğrencileri seçildi.
Eko kahramanımıza isim bulundu ve hızla çalışmalara başlandı.
Eko-okul panoları oluşturuldu.
Çevre konulu karikatürler incelendi.
Peçete, su, elektrik gibi kaynakların kullanımı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Sınıflara geri dönüşüm kutuları dağıtılıp, takibi sağlandı.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına “Plastik Kapak Projesi” için kapaklar toplanmaya başlandı.
Dünya Tasarruf günü kutlandı. Slogan ve afiş oluşturma çalışmaları yapıldı.
Çöp ve atıklar ile ilgili kavram haritası oluşturuldu.
Çevre temizliği ile ilgili afiş hazırlandı.
Atık malzemelerden yeni yıl ağacı oluşturuldu.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası kutlandı.
Atık malzemelerden ürün(sandalye tasarımı) oluşturuldu.
Kapaklarla ve pet şişelerle kenar süsü tasarımları yapıldı.
Wall-E adlı çizgi film izlendi.
Çevre bilinci ile ilgili mesajlar içeren Alis Harikalar Diyarında adlı tiyatro gezisi yapıldı.
Atık pet şişelerden dekoratif amaçlı sevimli kaplumbağalar yaptık.

Çalışmalarımız, çevreye duyarlı MEF öğrencilerinin desteği ile birlikte tüm yıl boyunca devam edecektir.

EKO Okullar Projesi

• 1 / 15