MEF BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU - Bölümler
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Ders Bilgileri

MEF Ortaokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; ahlakı ve sevgiyi öne çıkaran, akıl ve bilimle çelişmeyen, sorgulamaktan korkmayan, çağın getirdiği yeniliklere önyargısız şekilde yaklaşan ve herkesin inancına saygı göstermeyi davranış haline getirmiş bireyler yetiştirme amacına yönelik bir temel yaklaşım benimsenir. Öğrencilerin din ve ahlak hakkında objektif bilgi sahibi olmalarına ve bilinçlenmelerine yönelik uygulamalar yapılır. Öğrencilerin insana, düşünceye, özgürlüğe ve kültürel mirasa saygılarının geliştirilmesine çalışılır. Öğrencilere doğrudan bilgi aktarmak yerine yol gösterici etkinlikler planlanır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders bilgilerini, aşağıdaki sınıf başlıklarına tıklayarak okuyabilirsiniz.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERS BİLGİLERİ
  5. SINIF DERS BİLGİLERİ