MEF BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU - Eğitim-Öğretim
Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Okuma Alışkanlığı

Okuyan Bir Birey Olma Yolunda...

MEF Ortaokulu öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi ve bu alışkanlığın kalıcı hale getirilebilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzun tüm seviyelerinde her şube, okul kütüphanemizde haftada bir ders saati okuma yapar.

Kütüphane saatinin dışında, 5-8.sınıf öğrencilerimizin kitaplar üzerinde çalışma yürüttüğü özel üniteler vardır, bu ünitelerde kitap tanıtımları, kitap üzerinden tartışmalar yapılır. Ortaokul öğrencilerimiz okumak üzere seçtikleri eserlerini haftalık bilgisayar takibi ile kütüphanede kayıt altına aldırırlar. Böylece Kütüphane Öğretmenlerimiz ve Türkçe Öğretmenlerimiz işbirliği içinde çalışarak öğrencilerimizin düzenli okuma alışkanlığına sahip olmalarını sağlarlar.

Öğle yemeği arasında belirlenen 10 dakika tüm okulda “kitap okuma” zamanı olarak kullanılır. Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler derslerinin ortak konularını kapsayan kitaplar, bu branşlarla birlikte çalışmalar yapılarak konulur.

Her yıl tüm okullarımızı kapsayan Geleneksel MEF Kitap Fuarı ve Söyleşi Günleri düzenlenir. Bu etkinlik boyunca öğrencilerimiz yazarlarla ve çeşitli sanat, bilim ya da özel alanlardaki usta isimlerle söyleşilere, özel atölye çalışmalarına yaş gruplarına göre katılırlar.