MEF BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU - Projeler
Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF Ortaokulu'nda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

MEF Okulları’da yürütülen proje çalışmalarında amaç; bilimsel düşünceye sahip nesiller yetiştirmek, öğrencilerimize düşünmeyi, gözlem yapmayı, merak etmeyi, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmeyi, çevrelerindeki sorunlara kayıtsız kalmamayı öğretmek ve problem çözme becerisi kazandırmaktır.

Proje çalışmaları öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, heyecan verici yeni bir olguyu keşfetmesini, ihtiyaç duyduğu aletleri belirlemesini, seçmesini ve kullanmasını sağlayan en önemli eğitim araçlarından biridir. Proje çalışmalarıyla öğrenciler merak ettikleri konulara yönlendirerek ilgi duydukları alanlarda başarı odaklı çalışmalara teşvik edilirler.

Projelerimiz

The Partner School Science Program (PSSP)

3-9 TEMMUZ 2011 tarihleri arasında, İzmir Uzay Kampı Uluslararası E-Pal haftasında kozmonot Dumitru-Dorin Prunarıu ile buluştuk!

"Global Friendship Through Space Education", 2002 yılında Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde kurulmuş ve halen devam eden bir programdır. Bu programda projeleriyle yer alan öğrencilerimiz, uzay ile ilgili konularda çalışmalar yaptılar. Yıl içerisinde programa dahil farklı ülkelerdeki kardeş okullarla ve NASA ile video konferanslar gerçekleştirirler. Bu video konferanslarda, hem kendi kültürleri, hem de uzay ile ilgili konularda paylaşımlarda bulunurlar.

"The Partner School Science Program" (Kardeş Okul Bilim Programı) da bu eğitim programlarından birisidir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleri birbirleriyle iletişim kurarak farklı paylaşımlarda bulunurlar.

Bu yıl da 3-9 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle E Pal haftasında biraraya geldiler. Kamp süresince, uzay ve astronomi ile ilgili çeşitli deneyler, aktiviteler, grup çalışmaları ve sunumlar yaptılar. Simülatörlerde eğitimler aldılar.

Kozmonot Dimitru Dorin Prunarıu ile yapılan söyleşide uzayda yaşam şartlarını değerlendirdiler. Uzaya gönderilen Atlantis Uzay Mekiği'nin fırlatışını canlı yayında kozmonot ile izlediler. Tüm çalışmaların İngilizce yürütüldüğü bu programda, öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme fırsatı buldular. Bu program,haftanın sonunda düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

• 1 / 6

"Sınırsız Mavi" Projemiz

Sosyal Bilgiler bölümü olarak geçtiğimiz yıl okulumuzda başlatmış olduğumuz "Sınırsız Mavi" projesine bu yıl da devam ediyoruz. Bu yıl proje kapsamında 7. sınıf öğrencilerimize yönelik bir etkinlik saati açtık.

Etkinliğimizde yapmış olduğumuz çalışmalarla 3. sınıf öğrencilerimize yönelik bir eğitim verdik. Ayrıca proje kapsamında 15 Mart 2012 tarihinde Deniz Temiz Derneği'nde gelecek olan proje koordinatörü Kenan Doğan öğretmenlerimize yönelik bir eğitim verecektir. "Sınırsız Mavi" projesine verdiğimiz destekle amacımız, okulumuzda öğrencilerimizin yaşadıkları çevreye ve dünyamızı tehtit eden küresel sorunlara karşı duyarlı olmasını amaçlıyoruz.

• 1 / 2