MEF BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU - Rehberlik
Bahçeşehir-Başakşehir-İstanbul
T: (0212) 672 03 00 F: (0212) 672 33 43

Kariyer Gelişimi Planlama Çalışmaları

Özel MEF Okulları’nda anaokulundan liseye kariyer gelişim planlama çalışmaları, öğrencilerde bir meslek fikrinden mesleki olgunluğa ulaşmalarını, kariyerlerine karar verebilme ve plan yapabilme ön becerileri kazandırmayı amaçlar. Okuldaki ders ve alan seçimi, bir üst okula yönelme gibi çalışmalar yer alır.

Okulumuzda, 5. 6. 7. ve 8. sınıf düzeyinde öğrencinin, akademik, duygusal, sosyal gelişimleri ile birlikte ortaöğretime geçiş hazırlık süreci de takip edilir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, bu süreçte öğrencileri bütüncül bir bakış açısıyla ele alarak, akademik, duygusal ve sosyal açıdan kendilerini tanımaları, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, bu doğrultuda kendileri için en uygun seçimi yapmalarına olanak sağlayacak çalışmalar yapar.

Üst okullar hakkında genel bir bilginin oluşması sağlanır; MYS sınavlarına hazırlık aşamasında rehberlik desteği verilir. Öğrencilere yollar gösterilir, danışmanlık hizmeti verilir.

Kişisel kariyer gelişim planlamaları yapabilmeleri sağlanır, kişisel hedef ve vizyon belirleme gibi kariyer gelişimine yönelik ders ve etkinlikler gerçekleştirilir.

Öğrencilerimizin, liseye gitmeden önce o döneme ait ilgi-yetenek ve değerleri, yetkinlikleri ortaya çıkaran, kariyer planlarını doğru bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olmaya yarayan mesleki ilgi envanterleri uygulanır. Sonuçlar aile ve öğrencilerle paylaşılır.