MEF BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU - Veliler

Veli Kurulu ve Veli Görüşmeleri

Veli Kurulu Toplantıları

VELİLER
Öğrencilerimizin gelecek planlamalarının en sağlıklı şekilde yapılabilmesi şüphesiz ailenin yakın ilgi ve desteği ile mümkündür, velinin bilgisinden de yararlanarak öğrenciyi en iyi şekilde tanımak, öğrencinin tam ve çok yönlü gelişmesini sağlamak için okul - veli işbirliğini geliştirmek, okul – öğrenci – veli anlayış birliğini sağlamak amacıyla düzenli veli toplantıları yapılmaktadır. Bu toplantılarda, öğretim programı uygulamaları, öğrencinin başarısı ve öğrenme eksikleri konusunda bilgi alışverişi yapılır. Eğitim-öğretim anlayışı konusunda birliktelik sağlamak amacıyla yılda dört defa "Sınıf Veli Kurulu" ve "Okul Veli Kurulu" toplantıları yapılır.

VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI:

a) Veli-Ögretmen Bireysel Görüşmeleri:
Velilerle öğretmenlerin bireysel olarak yaptıkları görüşmelerdir. Dönem başlarında velilere "veli-öğretmen bireysel görüşme saatleri"ni gösteren bir çizelge gönderilir ve aynı çizelge web sayfasına da konur.
Bu çizelgede her öğretmenin görüsme saati yer almaktadır. Veliler görüşmek istedikleri öğretmen için danışma görevlisinden randevu alarak okula gelir ve öğretmen ile görüşür. Randevuya gelemeyen veli okula gelemeyeceğini bildirerek randevusunu iptal ettirir.
Bu görüşmelere karne öncesi ve sonrası birer hafta ara verilir.

b) Sınıf Veli Kurulları:
Okul ve velilerin ortak hedefi, öğrenciyi daha iyi eğitmektir. Bu nedenle eğitim-öğretim anlayışı konusunda birliktelik sağlamak amacıyla her çeyrek dönemde bir olmak üzere, senede dört kere "Sınıf Veli Kurulu" yapılır.

c) Okul Veli Kurulu: Okul müdürünün çağrısı ve başkanlığında her sınıf veli kurulundan sonra sınıf veli temsilcileri ile yapılır.

d) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenlerinin Görüşmeleri:
Psikolojik danısmanların öğrencilerin duygusal, psikolojik ve sosyal gelişimlerini anne-baba ile paylaşmak amacı ile düzenledikleri görüşmelerdir. Veli de gerek gördügü durumlarda randevu alarak öğrencinin psikolojik danışmanı ile görüşebilir.

e) Okul İdaresi Görüşmeleri:
Okul İdaresi gerek gördüğü durumlarda velileri görüşmek üzere okula davet edebileceği gibi veliler de istedikleri takdirde Okul İdaresi’nden randevu alarak görüşmeye gelebilirler.

2017-2018 Öğretim Yılı

2017-2018 Öğretim Yılı Sınıf Veli ve Okul Veli Kurulları Tarihleri

1. Dönem

1. Sınıf Veli Kurulu 16 Eylül 2017 Cumartesi
1. Okul Veli Kurulu 21 Eylül 2017 Perşembe
2. Sınıf Veli Kurulu 18 Kasım 2017 Cumartesi
2. Okul Veli Kurulu 23 Kasım 2017 Perşembe

2. Dönem

1-3. Sınıflar ÖMS( Öğrenci Merkezli Sunumlar)/ Ortaokul 3.Veli Kurulları (4-8.Sınıflar) 10 Şubat 2018 Cumartesi
3. Okul Veli Kurulu 15 Şubat 2018 Perşembe
4. Sınıf Veli Kurulu 14 Nisan 2018 Cumartesi
4. Okul Veli Kurulu 19 Nisan 2018 Perşembe

Veli Görüşme Programı

2017 - 2018 Öğretim Yılı Bireysel Veli Görüşme Randevuları

Ortaokul Bireysel Veli Görüşme Programı İçin Tıklayınız!