MEF KURUMSAL - Hakkımızda
MEF ULUS ANAOKULU İLETİŞİM BİLGİSİ
Tel: (0212) 362 26 33 Faks: (0212) 257 82 25

MEF Okulları Kayıt Bilgisi

2014 - 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Ulus ve Bahçeşehir Okulları Öğrenci Kabulü:

MEF ANAOKULLARI

Okul Öncesi / Hazırlık Sınıfına :

01 Nisan 2008 - 31 Mart 2009 arasında doğanlar;
Orta Gruba :
01 Nisan 2009 - 31 Mart 2010 arasında doğanlar;
Küçük Gruba :
01 Nisan 2010 - 30 Eylül 2010 arasında doğan çocuklar kabul edilecektir.

Anaokulu'na başvuran öğrenciler öğrenci tanıma çalışması ile yaşlarının gelişim özellikleri yönünden değerlendirilir, velinin çocuğu ile ilgili görüşleri alınır. Bu öğrencilerin kesin kayıtlarına değerlendirme komisyonunca karar verilir.

Kayıtlar için : Ulus Anaokulu: (0212) 362 26 33 Dahili hat: 1200
Bahçeşehir Anaokulu: (0212) 672 03 00

MEF ULUS İLKOKULU

İlkokul birinci sınıflara;

MEF Anaokulu'nu bitiren öğrencilerin anaokulundaki değerlendirmeleri dikkate alınarak kayıtları yapılır.
 MEF Anaokulu dışından 1. sınıflara veya okul dışından 2. sınıflara başvuran öğrenciler, gelişimleri yönünden değerlendirilir, velileri ile görüşülür.
 İlkokul 3. sınıfa başvuran öğrencilere ayrıca 2. sınıf öğretim programına yönelik Matematik ve Türkçe sınavı uygulanır. Bu öğrencilerin kesin kayıtlarına, değerlendirme ve görüşme sonuçlarına göre, kontenjan oranında, kabul komisyonunca karar verilir.
 İlkokul 4. sınıflara, öğrenci alımında 3.sınıfta okutulan deslerden oluşan ve okul yönetiminin belirleyeceği esaslar çerçevesinde yazılı sınav ve İngilizce düzey belirleme sınavı uygulanır.
Aynı gün Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından öğrenciyle görüşme yapılır.
 Kayıt-Kabul Komisyonu sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır.

Kayıtlar için : (0212) 362 26 33  Dahili hat: 1210

MEF BAHÇEŞEHİR İLKOKULU

İlkokul birinci sınıflara;
 MEF Bahçeşehir Anaokulu'nu bitiren öğrencilerin anaokulundaki değerlendirmeleri dikkate alınarak kayıtları yapılır.
 MEF Bahçeşehir Anaokulu dışından 1. sınıflara veya okul dışından 2.sınıflara başvuran öğrenciler, gelişimleri yönünden değerlendirilir, velileri ile görüşülür.

Kayıtlar için : (0212) 672 03 00

MEF ULUS ORTAOKULU

MEF Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflara; öğrenci alımında alt sınıflarda okutulan derslerden oluşturulan ve okul yönetiminin belirleyeceği esaslar çerçevesinde ÖDYF (Öğrenci Değerlendirme-Yönlendirme Formu) sınavı ve İngilizce düzey belirleme sınavı uygulanır.

Kayıtlar için : (0212) 362 26 33 Dahili hatlar: 1220

MEF ULUS LİSESİ

MEF Ortaokulundan Geçiş
(3.50 - 6. sınıftan başlayarak 5 dönem ortalaması ve Ortaokul Yönetiminin vereceği rapor doğrultusunda)
MYT
(MEF Yetenek Testi)
MEF Lisesi IB Programı
(Pre-IB Programına kayıt yaptırabilmek için yapılacak sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.)
Okul Dışından Geçiş
9. sınıflara TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) veya MYT (MEF Yetenek Testi) sınavıyla,
10- 11- 12. sınıflara MYT (MEF Yetenek Testi) ile kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır.
MEF Lisesi IB Programı
(Kontenjan olması durumunda kayıt yaptırabilmek için MYT Sınavı ve IB Düzey Sınavında başarılı olmak gerekmektedir.)
Kayıt-Kabul Komisyonu, sonuçları değerlendirir, komisyon kararıyla kontenjan oranında kayıt yapılır. Şubelerdeki öğrenci sayısı maksimum 22'dir.

Burslu Öğrenci Alımı
Türkiye Genelinde yapılan MYT sınavı (MEF Yetenek Testi) sonucuna göre,
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Puanına göre başarılı olan öğrencilere değişik oranlarda burs verilir. (MEF Onur Bursu - MEF Başarı Bursu),
MEF Ortaokulu 1. 2. ve 3.süne.

Kayıtlar için : (0212) 362 26 33 Dahili hat: 1230

Bütün Okullarımız İçin Kayıt - Kabul Süreci
MEF Okulları kayıt kabul takvimi, Müdürler Kurulu tarafından belirlenir.
 Kayıt tarihleri gazete ilanları ile duyurulur.
 Kayıt yaptırmak isteyen veli; ilanda belirtilen tarihler arasında öğrencinin 2 adet fotoğrafı ile birlikte "Kayıt Birimi"ne başvurarak, Başvuru Formu'nu doldurur.
 Veliler, kayıt kabul sürecinde yapılması gerekenleri ve MEF Okulları ile ilgili öğrenmek istedikleri tüm bilgileri Kayıt Birimi'nden alırlar.
 Kayıt Birimi, okul yönetimi ve rehberlik birimi ile koordineli çalışarak veliye uygulama ve görüşmeler hakkında gerekli bilgileri ve randevuları verirler.

ÖZEL MEF OKULLARI ULUS KAMPÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜCRETLERİ

ULUS
ANAOKULU
Eğitim-Öğretim (Yıllık) 24.898,40.-TL + KDV