MEF KURUMSAL - Hakkımızda
Tel: (0212) 362 26 33 Faks: (0212) 257 82 25

Kurucumuzun Mesajı

Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler,

Yaşayan toplumlar geleceğini kuran toplumlardır. Kuşkusuz bu gelecek, toplumumuzun katılımcı ve paylaşımcı insan değerlerinden yola çıkarak temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik, laik, bilimsel ve çağdaş bir eğitim yoluyla gerçekleşebilir.

MEF Okulları olarak değişmeyen hedefimiz, ulu önder Atatürk'ün devrimleri ışığında, bilgili, kendine güvenen, çevresindeki sorunlara duyarlı, evrensel çözümler üretebilen, ülkesi ve dünya için büyük başarılara imza atacak çocuklar yetiştirmek oldu.

Anaokulundan lise son sınıfa kadar uzanan eğitim basamakları, çocuklarımızın yaşamındaki en önemli 13 yıl anlamına geliyor. Çocukluklarını bu yıllarda doya doya yaşıyor ve gençliğe doğru attıkları her adımda yeni yeni sorumluluklar üstleniyorlar.

Anaokulundan başlayarak, İlk ve Orta Öğretim yıllarında, çocukların önüne serilen ufuk ne kadar geniş olursa; onların da geleceğe bakışları o kadar umutlu, ürettikleri çözümler o kadar yaratıcı olur. İşte bu nedenle; öğrencilerimize, kendilerini geliştirebilecekleri, sosyalleşecekleri her türlü olanağı bir arada sunan bir eğitim anlayışına sahibiz. Öğretilenleri özümsemek kadar araştıran ve sorgulayan bireyler olma niteliğini de böyle bir eğitim ortamında kazanıyorlar. Hayalleri, ürettikleri fikirler ve gerçekleştirdikleri projeler de MEF Okulları'na özgü bu anlayışın zemininde yükseliyor.

Sınırların hızla ortadan kalktığı, her gün biraz daha küreselleşen dünyamızda, evrensel düşünen ve dünya insanı olabilecek nitelikte bireyler yetiştirmenin gerekliliğini, kuruluşumuzdan bu yana her ortamda vurguladık. Sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, yararlı hobileri olan, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk ilkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan; insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata hazırladığımız öğrencilerimiz, ulusal ve uluslararası alanda hepimizi gururlandıran başarılar kazandılar.

Temel bilimlere, dillere, çağdaş insan ilişkilerine ve çağdaş sanat yaklaşımlarına dayalı bilimsel eğitim felsefemizin, gerçekleştirdiğimiz projelerin, kazandığımız başarıların altını tek bir cümle ile çiziyoruz: Kaliteli Yaşam için Kaliteli Eğitim. Kaliteli eğitimi sağlayabilmenin en önemli koşulunun mutlu öğrenciyi, mutlu ana - babayı, mutlu öğretmeni yaratabilmek olduğuna inanıyor; ülkemizi aydınlık geleceğine taşıyacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu başarıyla yerine getiriyoruz.

Saygılarımla,

İbrahim ARIKAN
MEF Eğitim Kurumları Kurucusu

Kurucumuzun Özgeçmişi

1941 yılında Yozgat’ın Salur köyünde doğdu. İlkokul öğretmeni olmak için sınavla Mimar Sinan İlköğretmen Okuluna girdi. Okuldaki başarılarından dolayı, Ankara Yüksek Öğretmen Okuluna seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulunu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümünü 1968 yılında tamamladı. 1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde asistanlık görevini yürüttü.

1972 yılında MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesini kurdu. 1982’de Türkiye’de ilk kargo şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş.’yi, 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullardan oluşan MEF Okullarını kurdu. 11.02.1996 tarihinde tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş. şemsiyesi altında topladı.

“İş dünyasında oluşturduğu şirketler, kurduğu sistem ve yarattığı markalar”dan dolayı 16 Nisan 2009 tarihinde “Liderlik Onur Ödülü”ne layık görüldü.

“Başarılı iş hayatının yanında; farklı bir eğitim anlayışıyla kurduğu MEF Eğitim Kurumlarını eğitim dünyasına kazandırması” nedeniyle, kendisine 22 Mayıs 2009 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinden Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında “doktora” verildi.

“Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir eğitimci olması, iki yüz bin öğrencinin yetişmesine katkı sağlaması, değişik sanayi ve hizmet sektörlerindeki atılımcı kişiliği ile önder olması” nedeniyle, kendisine 14 Mayıs 2011 tarihinde KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi (EUROPEAN UNIVERSITY OF LEFKE) Senatosu tarafından oy birliği ile İşletme Bilim Dalında “Onursal Doktora” unvanına layık görüldü.

Dr. İbrahim Arıkan’ın; “Modern Fizik”, “Biz Bize”, “Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık”, “Kurum Başarısı İçin”, “Yöneticiye Mektup”, “Her Durumda Başarmak”, “Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar”, “Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur”, “Ya Yenilenirsin Ya da Yenilirsin” ve “Öğreten Öğretmen Öğrenen Öğrenci” adlı 10 kitabı ile, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Ümit, Ebru ve Eda adlarında üç çocuğu bulunan İbrahim Arıkan, 02 Şubat 2016 tarihinde vefat etmiştir.

1941 ∞

İbrahim Arıkan'ın yazmış olduğu kitapları, kapak görsellerine tıklayarak okuyabilirsiniz.