MEF KURUMSAL - Öğrenciler
MEF ULUS ANAOKULU İLETİŞİM BİLGİSİ
Tel: (0212) 362 26 33 Faks: (0212) 257 82 25

Yönetim Kurulları

Kendi kendilerini yönetme becerisini kazanabilmek.

MEF Okulları her yıl; öğrencilerin okul yönetimine katılmaları ve kendi kendilerini yönetme becerisini kazanmaları gerektiği düşüncesinden hareketle "Öğrenci Başkanlığı Seçimleri" düzenlemektedir.

Öğrenci Başkanlığı Seçimleri'nin amacı, öğrencilerde demokrasi kavramını yerleştirmek, temel vatandaşlık bilgileri içinde olan seçme ve seçilme hakkını kavratmak, fikirlerini ifade etme becerisi kazandırmak, başkalarının fikirlerini dinlemelerini ve saygı duymalarını sağlamaktır. Yukarıda belirtilen amaç doğrultusunda planlanan Öğrenci Başkanlığı Seçimleri; seçim takviminin oluşturulmasından, adaylık koşullarının belirlenmesine, propaganda döneminden seçimlerin gerçekleştirilmesine kadar son derece ciddi bir süreci kapsamaktadır.

Seçimi Yapılan Başkanlıklar:
Okul Genel Başkanı
Lise Başkanı
İlkokul Başkanı
Ortaokul Başkanı
Lise Başkan Yardımcısı
Sınıf Temsilcileri (Her sınıf düzeyinden bir temsilcisi)

Öğrenci Başkanlığı seçimleriyle aşağıda belirtilen Öğrenci Yönetim Kurulları oluşturulmaktadır:
İlkokul Öğrenci Yönetim Kurulu,
Ortaokul Öğrenci Yönetim Kurulu,
Lise  Öğrenci Yönetim Kurulu,
Uluslararası Okul Öğrenci Yönetim Kurulu,
MEF Okulları Öğrenci Yönetim Kurulu,

Seçilen öğrenciler Okul Müdürler Kurulu ve Genişletilmiş Akademik Kurul toplantılarına katılarak öğrencilerin sorun ve taleplerini dile getirmekle, Öğrenci Yönetim Kurulları'nda biraraya gelerek kendi sorunlarını tartışmakla, öğrenciler arkadaşlarının dilek ve önerilerini dinlemekle ve öğrenci organizasyonlarının düzenlenmesine katılmakla yükümlüdürler.

Öğrenci Yönetim Kurulu
Öğrencilerin seçme ve seçilme hakkı, demokrasi, liderlik, topluluk karşısında kendini ifade edebilme, risk alabilme gibi konularda yaşayarak bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardır. Her sınıf düzeyinde öğrenciler tarafından belirlenen adaylar yoğun geçen propaganda dönemi sonucunda sandıklarda oybirliği ile seçilerek Okul Genel Başkanı, Lise Başkanı ve Sınıf Temsilcisi görevlerine gelirler.

Yıl içinde okul yönetimine katılarak öğrenci sorunlarını çözmek, görüş ve önerilerini öncelik sırasına göre gerekli birimlere iletmek, öğrencilerin kendi aralarındaki iletişimlerini güçlendirmek ve gerektiğinde okulu temsil etmek gibi önemli görevleri üstlenerek toplumsal duyarlılık projelerine de destek verirler.

2014 -2015 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Yönetim Kurulu Seçim Sonuçları

ADAY OLUNAN KONUM KAZANAN ADAYLAR