MEF ULUS İLKOKULU

Kitap Önerileri ve Veli Klavuzu

Okuma Alışkanlığını Kazandırmak...

ÖNERİ KİTAP LİSTESİ

Türkçe dersinde okutulmak üzere seçilen eser listesi dışında öğrencilerimize okumaları için bir kitap listesi vermemekteyiz. Onların kendi kitap tercihlerini yapıp kendi okuma zevkleri için çabalamalarını tercih etmekteyiz. Ancak, "Ne okusam? Keşke öğretmenim bir şeyler önerseydi..." diyen öğrencimizi de "Çocuğumun yaşına hangi kitaplar uygun acaba? diye merak eden velimizi de yarıyolda bırakmayıp, bu soruları soran öğrenci ve velilerimiz için "bir öneri listesi" hazırladık.

ÖNERİ KİTAP LİSTESİ için tıklayın!

VELİ KLAVUZU
Çocuğunuzla vakit geçirmenizde kitap okumayı da etkili bir şekilde kullanmanız gerekir. Bu sayede hem çocuklarınızla nitelikli zaman geçirmenizi sağlayacak hem de okuma alışkanlığı kazandırma sürecinde sizler de daha etkili olacaksınız. Bu nedenle, çocuk ve kitap ilişkisinin oluşması ie ilgili bazı ipuçlarını içeren bir klavuz hazırladık.

"ÇOCUĞUM BİR KİTAP KURDU" diyebilmek için ben ne yapabilirim!

TÜRKÇE DERGİ
İçeriğini öğrencilerimizin hazırladığı "Rengarenk" isimli, öğrenci eserleri dergisini zevkle okuyacaksınız.

"RENGARENK" Türkçe dergisini okumak için tıklayın!