MEF ULUS İLKOKULU
MEF ULUS İLKOKULU

Plastik Sanatlar Alanı Etkinlikleri

Resim Etkinliği
Her türlü malzeme (kâğıtlar, kalemler, tuvaller, pastel boyalar, suluboyalar, guvaş boyalar, akrilik boyalar vb.) öğrencilerimizin elinde çeşitli teknikler kullanılarak resme dönüşmeyi bekliyor.

Seramik Etkinliği
Öğrencilerimizin, kendilerini özgürce ifade edebilecek çalışmalarda bulunmalarına yardımcı olan ve kültür mozaiklerine bir minik kare de onların eklemelerine olanak tanıyan bir anlayışla çalışılır. Gerçek seramiğin yaratıldığı atölyemizde, öğrencilerimizin seramik sanatının aşamalarını uygulamalı olarak yaşayıp hayallerini somuttan soyuta taşıdıkları, son derece zevkli ürünlerin oluşturulduğu bir etkinlik çalışması gerçekleşmektedir.

Heykel Etkinliği
Öğrencilerimizin üç boyutlu çalışmalarla, yaratıcılığa dayalı sanatsal bir dil geliştirmeleri hedeflenir. Çamur, tel, ytong, atık malzeme ve alçı gibi malzemelerle öğrencilerimiz,kendi gelişim seviyelerine göre özgün çalışmalarını yaratırken el becerilerini de geliştirirler.

Lego Tasarım Etkinliği
Öğrencilerimizin, el becerileri ile metodik ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmeyi hedefleyen bu etkinliğimizde, Lego ve K’nex parçalarını bir araya getirerek, tamamen kendi tasarımları robotlar oluşturulur. İsterlerse, robotlarına motor takarak hareketli hale getirebilirler.

Karikatür Etkinliği
Bu etkinlikte, öğrencilerimize, karikatür sanatı tanıtılarak, temel bilgiler verilmekte ve karikatürün temeli olan; hareket, ifade, çizgi stilizasyonu, kompozisyon, kareleme, konu bulma ve çeşitleme vb. gibi çalışmalar uygulamalı olarak ve bol örneklerle öğretilmektedir. Çizmeyi seven öğrencilerimizle, etkinlik saatlerinde Karikatür Dersliğimizde bulunacak çok espriler var, bolca da çini mürekkebimiz...