MEF ULUS İLKOKULU

Geziler

3. Sınıflar

Beşiktaş Bilim Merkezi Gezimiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü 3.sınıf öğrencilerimizle fen bilimleri dersi kapsamında ilk gezimizi gerçekleştirdik. "Duyu Organları ve Maddeyi Niteleyen Özellikler" konuları ile ilgili iki farklı atölye çalışması gerçekleştiren öğrencilerimiz etkinliklere keyifle katıldılar. Öğrendiklerini pekiştiren öğrencilerimiz deney yapmanın eğlenceli yönlerini de keşfettiler.

• 1 / 2

Planetaryum Gezimiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü 3. sınıf öğrencileri olarak "Dünyanın İşleyişi" temamızın sonlarına doğru Darüşafakka Eğitim Kurumları'nda yer alan Planetaryum'u ziyaret ettik. Gezegenleri, yıldızları, güneş ve ayı adeta içindeymişiz gibi gözlemledik. Ardından yeni bilgiler içeren eğitici çizgi filmi keyifle izledik.

• 1 / 4

Kağıthane El Yapımı Kağıt Atolyesi Gezimiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü 3. sınıf öğrencilerimiz ile Kağıthane El Yapımı Kağıt Atölyesi’ne gittik. “Kendimizi İfade Etme Yollarımız” ünitesi kapsamında kitapları oluşturan en önemli madde olan kağıdı yerinde inceledik. El yapımı kağıt sanatını öğrenmek ve deneyimlemek öğrencilerimizi çok etkiledi. Bu işlemleri evlerinde de yapabilmelerine yönelik eğitim aldılar. “Ben bir el yapımı kağıt üreticisiyim.” diyerek geziden keyifle ayrıldılar.

• 1 / 5

Sakıp Sabancı Müzesi Gezimiz

MEF Okulları Ulus Kampüsü İlkokulu 3. sınıf öğrencilerimizle görsel sanatlar dersi kapsamında, “Kültürel Miras” öğrenme alanımızın; "Yakın çevremizdeki müze, tarihi eser vb. yerleri tanıma" kazanımına yönelik olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde Ai Weiwei’in "Ai Weiwei Porselene Dair" sergisine gezi düzenlenmiştir. Gezimizde sanatçının eserlerinin incelenmesinin ardından; öğrencilerimiz, müzedeki rehberler eşliğinde çalışmalar yapmışlardır. Gezi sonrasında görsel sanatlar atölyemizde öğrencilerimiz müze gezisi izlenimleriyle çalışmalarını görselleştirmişlerdir.

• 1 / 7

Sadberk Hanım Müzesindeydik

Ulus Kampüsü 3. sınıf öğrencilerimiz ile Sadberk Hanım Müzesi’ne gittik. “Bulunduğumuz Mekan ve Zaman” teması kapsamında “Sanat Tarihi” bölümünü inceleyen öğrencilerimiz, eğitmenler eşliğinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden bu yana giysiler, araç gereçler ,ev ve kişisel eşyalardaki değişimi keyifli etkinlikler ile destekleyerek incelediler.

• 1 / 2