MEF ULUS İLKOKULU

Geziler

4. Sınıflar

İstanbul Modern Sanat Müzesi Gezisi

Ulus İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizle görsel sanatlar dersi müze bilinci öğrenme alanıyla ilgili olarak 18,19,20 Ekim 2016  tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesine bir gezi yaptık.

Öğrencilerimiz müzede, uzmanlar eşliğinde şiir ve resim konulu incelemeler yaptılar. Bir esere nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgi aldılar. Daha sonra üzerinde şiirlerin bulunduğu kağıtlara resimle ifade çalışması yaptılar.

• 1 / 3

Sadberk Hanım Müzesi Gezimiz

Ulus İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri olarak geçmişten bugüne kanıt olarak kalan ve özenle korunan kültür ögelerimize ait nesneleri tanımak için Sadberk Hanım Müzesi’ne gittik. Müzede kültürümüzü yansıtan nesneleri ve geleneklerimizin anlatıldığı sergilemeleri inceledikten sonra müzenin düzenlediği atölye çalışmasına katıldık.

• 1 / 7