MEF ULUS İLKOKULU
MEF ULUS İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS İLKOKULU

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF İlkokulumuzda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

Projelere başlamadan önce öğretmenler, öğrencilerin proje seçimlerine rehberlik ederler. Derslerde üretilen projelerin yanı sıra, uluslararası alanda; Avrupa Birliği Socrates Eğitim Programları Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında birçok farklı proje yürütülmektedir. Avrupa Birliği üyesi ve adaylık sürecinde yer alan tüm ülkelerle işbirliği içinde gerçekleştirilen bu projeler, Avrupa Birliği tarafından 120.000 Euro'dan başlayan bütçelerle desteklenmektedir.

Projelerimiz

4. Sınıflar 'Biz El Ele, Kültür Kardeşliği' Projesi

"Öğrenmek duvarlarla sınırlı değildir.", felsefesinden yola çıkarak; "Görüyor, inceliyor, yerinde öğreniyor ve yaşantımın her alanını öğrenme ortamı olarak kullanıyorum." düşüncesi üzerine yapılandırdığımız "Biz El Ele Kültür Kardeşliği Projesi" 3. Sınıfta başlamaktadır.

Önce yaşadığı kentin kültürel dokusunu tanımak, başka bir kentteki akranları ile paylaşmak ve paylaşım yaptığı akranlarından da ziyaret etiği kentin kültürel yapısı hakkında bilgi almak düşüncesi üzerine kurulan etkinlikler şu şekilde planlanmıştır.

Gezi alanlarında sokak atölyesi çalışmalarında öğrencilerin gezip gördüğü yerler ile ilgili yaratıcı çalışmalar yapması ve proje paydaşı okul arkadaşlarına çalışmalarını sunması, yaşadığı kentin tanıtımını yapması hedeflenmektedir. Gezi alanlarımız;

Beyoğlu Macerası
Tarihi Yarımada