MEF ULUS İLKOKULU
MEF ULUS İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS İLKOKULU

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF İlkokulumuzda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

Projelerimiz

Eko-Okullar Çalışmaları

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program,okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.

Mef Ulus İkokulumuzda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında “Yeşil Bayrak Ödülü”nü almaya hak kazandık.

2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılında Mef Ulus İkokulu olarak, Eko- Okullar Projesi çalışmaları için “Enerji” konusu belirlenmiştir. Yaptığımız çalışmalar ve hazırladığımız panolarla; enerji çeşitliliği, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerjinin tasarruflu kullanımının çevre korumaya katkısı konularında öğrencilerimizi bilinçlendirmeye devam etmekteyiz.

• 1 / 8