MEF ULUS İLKOKULU
MEF ULUS İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS İLKOKULU

Sosyal Sorumluluk Projeleri

MEF Okullarında, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen sosyal sorumluluk projeleri...

Projelerimiz

AÇIK OKUL KÜLTÜR KARDEŞLİĞİ PROJESİ

Ulus Kampüsü İlkokul 4. sınıf öğretmen ve öğrencilerimizin, “Öğrenmek duvarlarla sınırlı değildir.“ felsefesinden yola çıkarak, “Görerek, inceleyerek yerinde öğreniyor, yaşantımın her alanını öğrenme ortamı olarak kullanıyorum, öğrendiklerimi çevremdeki diğer arkadaşlarımla paylaşıyorum, onların neler bildiğini merak ediyorum.” düşüncesiyle başlattıkları “Açık Okul Kültür Kardeşliği Projesi”  için bu yıl İznik Selçuk İlkokulunu seçtik.

Projeye öğrencilerin mektup arkadaşlığı ile başlandı. 4. sınıflarımızın Türkçe dersinde okudukları kitaplar, öğretmenlerimizin plan ve materyalleri, proje ortağı okulla paylaşıldı. Sonrasında iki okul öğrencileri İznik’te buluştu. Birbirlerine kendi yaşadıkları yerleri tanıtan sunumlar yaptılar. Birlikte işlenen Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinin ardından mektup arkadaşları okul bahçesindeki istasyonlarda; puzzle, ebru , seramik yapımı, badmington ve beden eğitimi oyunlarına katıldılar. MEF İlkokulu öğrencileri İznik Çini Vakfında kendi çinilerini yaptılar, İznik’i gezerek tarihi dokusu hakkında bilgiler  aldılar.

Projenin gezi basamağında ise, öğrenciler Uludağ yolundaki tarihi çınar ağacını görüp, incelediler. Cumalıkızık’ı gezip, alışveriş yaptılar.

Öğrencilerimiz, geceleri  konaklanan otelde sinema keyfi ve disko eğlencesiyle yorgunluklarını attılar.

Son gün iki okulun öğrencilerinin vedalaşmasıyla “Açık Okul Kültür Kardeşliği Projesi” tamamlanmış oldu.

• 1 / 11