MEF ULUS İLKOKULU
MEF ULUS İLKOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS İLKOKULU

Sosyal Sorumluluk Projeleri

MEF Okullarında, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen sosyal sorumluluk projeleri...

Projelerimiz

"PAYLAŞMAK GÜZELDİR"

MEF Okulları eğitim sisteminde, öğrencilerin kişisel-sosyal gelişimlerine katkı sağlayan "Sosyal Sorumluluk" uygulamalarının bizzat öğrenciler tarafından projelendirilmesi ve yaşama geçirilmesi büyük bir öneme sahiptir. Bu açıdan öğrencilerden gelen fikirler, öneriler her zaman dikkate alınır ve desteklenir. Dolayısıyla "Paylaşmak Güzeldir" Sosyal Sorumluluk Projesi hem MEF İlkokulu hem de MEF Ortaokulu öğrencilerinin kişisel girişimleriyle başlattıkları ve okul içinde organize olarak gerçekleştirdikleri bir projedir.

Öğrencilerimiz kendi aralarında;
-"Bu sene bizim de bir kardeş okulumuz olabilir mi?
-Kardeş okulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz?" fikirlerini tartışarak projeyi tasarladılar, projelerine isim buldular.

Kendilerine sunulan "Kardeş Okul" seçenekleri arasında İstanbul Ayazağa İlkokulu ve Ayazağa Ortaokulunu belirlediler. Projelerine oy birliğiyle "Paylaşmak Güzeldir" adını verdiler. Bu projede, okudukları ve sevdikleri kitapları kardeş okuldaki arkadaşlarıyla paylaşmak istediler.

Kitapların büyülü dünyalarından faydalanarak hayata daha renkli bakabilmek, zenginleşebilmek, paylaşabilmek ve yeni arkadaşlık ilişkileri kurabilmek amacıyla hikaye, roman, deneme, anı vb. kitapları toplamak için tüm sınıfları dolaştılar, duyurular yaptılar. Getirilen kitapları kendi hazırladıkları “Kitap Kumbara”larında topladılar.

Her adımda "Paylaşmak Güzeldir" sloganıyla hareket ettiler.

Projenin son aşamasında kardeş okulu ziyaret ederek tanışma ve kaynaşma etkinlikleriyle birlikte güzel vakit geçirdiler, yeni arkadaşlıklar kurdular.

Etkinlik bitiminde mutluluklarını paylaşarak yeni arkadaşlarıyla vedalaştılar.

• 1 / 5

MEF Okulları Fidan Dikim Şenliği - 2015

Gelenekselleşen MEF Okulları Fidan Dikim Şenliği’ni tüm okullarımızın katılımıyla Kemerburgaz Ağaçlı köyü mevkiinde gerçekleştirdik.  2014-2015 Öğretim yılı fidan dikim şenliğinde okullarımızdan temsilci öğrencilerimiz, 5000 fidanı toprakla buluşturdular. Toplamda 16.000 fidana ulaştık. 16.000. fidanımız okullarımızı temsilen proje koordinatörü Sayın Erol Şahin tarafından dikilmiştir. Yaptığımız bu faaliyetle lise öğrencilerimiz minik kardeşleriyle yardımlaşmanın güzel örneklerini sergilerken; tüm öğrencilerimiz toprakla buluşmanın hazzını yaşadılar. Şenliğimiz, “MEF Okulları Hatıra Ormanı-5”in açılışı ve öğrenci pikniği ile tamamlanmıştır.
Daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşumuna katkı sağlayan öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

• 1 / 12