MEF LİSESİ - Bölümler

Fen Bilimleri Bölümünün genel amaçları; öğrencinin,
  biliminin doğasını anlaması,
 öğrenmeyi öğrenmesi,
 bilme ve anlamaya istekli davranması
 sorgulaması,
 doğal çevrelere değer vermesi,
 mantığa değer vermesi,
 eylemlerin sonuçlarını düşünme gibi bilimsel değerlere sahip olması,
 bilimsel sürecin nasıl geliştiğinin farkında olması şeklinde sıralanabilir.

Fen Bilimleri Bölümü Derslerine Nasıl Çalışılmalı?
Sevgili öğrencimiz, sınıf ortamında konuyu dikkatli dinlemen ve öğretmeninden yüksek düzeyde yararlanmaya çalışman konuyu öğrenmeni kolaylaştıracaktır. Anlamadığın konuları biriktirmeden, ders ortamında ya da ders dışında en kısa sürede öğretmeninden tekrar etmesini istemelisin. Derste öğretmeninin anlattığı her şey senin için gerekli ve önemlidir, unutma ki detaylar ve özel durumlar fen derslerinde öğrencilerin en çok yanılgıya düştükleri noktalardır. Derste çok dikkatli not tutmalı, öğretmenin anlattıklarını ve örnek soru çözümlerini ders notlarınıza eksiksiz geçirmelisin.

Fen derslerinde başarılı olmak için evde de düzenli tekrar yapmalısın. Her gün olmasa bile dersinde öğrendiklerini düzenli ve sık aralıklarla gözden geçirmelisin. Öğretmeninin verdiği ödevleri mutlaka verildiği tarihlerde yapmalısın. Ödevleri biriktirmen senin işini zorlaştıracaktır. Ders tekrarı yaparken derste çözülmüş soruları okuman sana bir fayda sağlamayacaktır. Soruları cevaplarına bakmadan kendin tekrar çözmelisin. Formülleri ezberlemenin çalışmış olmak anlamına gelmediğini bilmelisin. Kavramların anlaşılması, o formüllerin nasıl oluştuğu, nerde nasıl kullanılacağını da anlamalısın. Her zaman neden, nasıl sorularını sorup mantıksal ilişkileri kurman gerekiyor. Evde tekrar yaparken not tutman, konuların akılda kalıcı olmasını kolaylaştıracaktır. Hem bu şekilde konuların birbiriyle olan ilişkilerini de daha kolay kavrayacaksın. Seviyene uygun ek kaynaklardan çalışabilirsin. Ne kadar çok soru çözersen konuya o kadar hakim olduğunu göreceksin.

Bir lise öğrencisi olarak kendi sorumluluğunu alıp bu sorumlulukları başarıyla yerine getireceğine inanıyoruz.

Bölüm Kapsamındaki Kulüpler
Fizik Kulübü
Kimya Kulübü
Biyoloji Kulübü

Fizik, Kimya, Biyoloji, kulüplerinde hazırlanan projelerle yurtiçinde TÜBİTAK ve çeşitli kurumların proje yarışmaları ile yurtdışında düzenlenen çeşitli yarışmalara katılınmaktadır.

Bölüm İletişim Bilgisi

Bölüm öğretmenlerimiz:
Gökalp Erkan - Biyoloji Öğretmeni - Fen Bilimleri Bölüm Başkanı
Gizem Merve BAYYURT - Biyoloji Öğretmeni
Metin TAŞÇI - Biyoloji Öğretmeni

Önder Demirbilek - Fizik Öğretmeni
Deniz KARADAĞ - Fizik Öğretmeni
İbrahim BAL - Fizik Öğretmeni

Pınar ŞEN - Kimya Öğretmeni
Hüseyin ÇANKAYA - Kimya Öğretmeni
Didem ERKUT - Kimya Öğretmeni

Bölüm öğretmenlerimize web sitemizde yer alan mail adreslerinden veya 1368 dahili numaradan ulaşabilirsiniz.