MEF LİSESİ - Bölümler
MEF LİSESİ

2. Yabancı Dil

Ders Bilgileri

Bölüm Çalışmalarının Genel Amacı:
Teknolojinin sürekli geliştiği ve sınırların giderek kalktığı günümüz dünyasında, 2. Yabancı dilin öneminin farkında olan, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni yüksek ve dış dünyayla barışık bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir.

Bu bağlamda, öğrencilerimize uluslararası iletişim dili olarak kabul görmüş İngilizce dilinin yanı sıra Almanca, Fransızca ve İspanyolca dilleri de birbirini tamamlayan temel iletişim becerilerini (konuşma, okuma-anlama, yazma, dinleme) içeren ve çok yönlü aktivitelerle donatılmış bir eğitim programıyla öğretilmektedir.

Öğrencilerimiz 4 yıllık 2. Yabancı dil eğitimlerinin sonunda ülkemizde yetkili kurumlarca yürütülen dil yeterlilik sınavlarına yönlendirilir ve geldikleri dil seviyelerinin somut göstergeleri olan, uluslararası boyutta geçerliliğe sahip dil sertifikalarını alarak okulumuzdan mezun olurlar.

Bölüm Hedefleri:
Günlük yaşamdaki konuşmaların ve bildik konularla ilgili dinlediklerinin çoğunu anlar.
Güncel ve bildik konularla ilgili metinleri, olayları, dilekleri ve duyguları anlar.
Dilin konuşulduğu ülkede seyahat ederken iletişim kurabilir ve ortaya çıkabilecek birçok durumla rahatlıkla başa çıkabilir.
Bildik ya da ilgi alanına giren bir konu hakkında olaylar arasında bağlantı kurarak konuşabilir.
Planlarını, bir öyküyü, bir izlenimi, kitap ya da filmin konusunu aktarabilir, görüş bildirebilir.
Bildik ya da ilgi alanına giren konularla bağlantılı metinler, deneyim ve izlenimlerini betimleyen ve kişisel fikirlerini ifade eden mektuplar yazabilir.
Öğrendikleri yabancı dilin konuşulduğu ülkenin kültürel özelliklerini tanır, kendi kültürüyle bağlantı kurup değerlendirmeler ve çıkarımlar yapabilir.
2. Yabancı bir dili öğrenen bir birey olarak yeni dillere, kültürlere ve insanlara saygı, ilgi ve hoşgörüyle yaklaşır.
2. Yabancı dili öğrenmeye ve öğrenimini sürdürmeye isteklidir.
2. Yabancı Dil edinimleriyle yaşadığı toplumun yararına olan etkinlik ve çalışmalara katılmaya isteklidir.

Bölümün Derslerine Çalışırken İzlenebilecek Yöntemler:
Öğrencilerin Yabancı dil öğrenmelerini kolaylaştıracak temel ilkelerden birisi şüphesiz sık tekrardır. Öğrencilerin sık aralıklarla az süreli tekrarlar yapması , ders içinde edindikleri bilgileri ders dışında da kullanılır hale getirmeleri, öğrendikleri dilde film , müzik , dergi gibi yayınları takip etmeleri o dili öğrenmeleri adına son derece önemlidir. Derse ait materyallerin düzenli tutulması ve kullanımı , verilen ödevlerin zamanında yapılması öğrencilerin düzenli çalışma alışkanlığını edinmelerini sağlayacaktır. Öğrencilerin bireysel eksiklikleri bölümümüz öğretmenleri tarafından yapılan ek çalışmalarla giderilmekte yine bu eksikliklerini gidermek adına kişiye özel çalışma kitapçıkları oluşturularak öğrenciyle birebir çalışılmaktadır.

İletişim Bilgisi
Bölüm Başkanı / Fransızca Öğretmeni: Yasemin Yıldırım Şahin
Fransızca Öğretmeni: Feride Karabıyık
Almanca Öğretmeni: Derya Öztürk, Gülnaz Çamoğlu
İspanyolca Öğretmeni: Beatriz Rubio, Alberto Bueno

Ders bilgilerini, aşağıdaki sınıf başlıklarına tıklayarak okuyabilirsiniz.

ALMANCA
İSPANYOLCA