MEF LİSESİ - Bölümler
MEF LİSESİ

Ders Bilgileri

Bölüm Çalışmalarının Genel Amacı
Dil eğitimi sarmal yapıda bir eğitimdir. Dil ediniminde öğrenci basamakları tırmanarak zirveye ulaşmaya çalışır. Her basamakta edindiği bilgi ve beceriler onu bir üst basamağa taşır. Öğrencinin birtakım taskları yerine getirebilmesi için belli becerileri edinmiş olması gerekmektedir.

Okulumuzda hazırlık sınıfı yoktur. Bu nedenle 9. sınıfa başlayan öğrencilerimiz dil seviyeleri açısından geniş bir spectrum gösterir. Lisemiz yabancı dil programının başarı anahtarı değişik seviyelerdeki bu öğrencilerin daha önce öğrendiklerini pekiştirecek ve onları daha ileriye götürecek dengeyi sağlayan bir program uygulamaktır. Her sınıf seviyesinde öğrencilerimiz seviye gruplarına ayrılırlar. 9. sınıfa başlayan öğrencilerimiz ilk hafta yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulurlar. Bunun yanında öğretmenlerimiz bir hafta süresince öğrencilerimizi gözlemlerler. Tüm bu çalışmaların neticesinde oluşturulan seviye grupları her sınıf düzeyinde devam etmektedir. Böylece her öğrencinin kendi yetenekleri ölçüsünde bireysel gelişim göstermesine olanak sağlayan bir sistem sunduğumuza inanıyoruz. 9. sınıflarımızda bu yıl başlangıç seviyesindeki öğrencilerimizin oluşturduğu grup dışındaki seviyelerde IGCSE Second Language müfredat programı uygulanacaktır.

Derslerimiz öğrenci odaklıdır. Öğrencilerimizin yaptıkları araştırma ve sunumlar derslerimizin temelini oluşturur. İngilizce bölümü olarak teknolojiyi derslerle bütünleştirmenin önemine inanıyoruz. Bu bağlamda web tabanlı eğitim araçlarını, çeşitli tablet uygulamalarını, facebook, twitter gibi sosyal medya ağlarını da derslerin bir parçası haline getirerek öğrencilerin derslere ilgisini daha canlı tutmaya çalışıyoruz.

Ders Sırasında Öğrencinin Dikkat Edeceği Noktalar
İngilizce bölümü olarak öğrencilerimizden en temel beklentimiz, sorumluluklarının bilincinde olan, öğrenmeyi isteyen ve bunu gerçekleştirmek için gerekli çabayı gösteren öğrenciler olmalarıdır. İngilizce derslerinde öğretmen yol gösterir, öğrenmeyi kolaylaştırır. Derslerde aktif olan öğrencidir. Derste yapılanları dikkatle izlemek, yapılan çalışmalara katılmak, araştırmak, sorgulamak, duygu ve düşüncelerini sözel ve yazılı olarak en iyi şekilde ifade etmeye çalışmak başarılı olmanın en önemli unsurlarıdır. Öğrencilerimizden diğer önemli beklentimiz ders sırasında arkadaşlarını dinlemeleri, onların düşüncelerine saygı göstermeleridir. Derse hazırlıklı olarak, tüm materyalleri getirerek ve zamanında gelinmesi şarttır. Bu da o dersten alınacak verimin en üst düzeye ulaşmasını sağlamaya yardım eder.

Bölümün Derslerine Çalışırken İzlenebilecek Yöntemler
Öncelikle derslerden sonra günlük tekrar yapmak çok önemlidir. İşlenen konuları tekrar etmeye ve pekiştirmeye yönelik olarak genelikle derslerin sonunda ve özellikle hafta sonları verilen ödevlerin dikkatli yapılması, başarılı olmanın en önemli şartlarından biridir. Özellikle, ders sırasında yapılan ödev düzeltmelerinin dikkatle takibi ve yapılan hataların daha sonra gözden geçirilmesi öğrenmenin bir halkasıdır. Gerek tekrar gerekse ödev yaparken mutlaka defterimizdeki, kitaplarımızdaki notlara, sözlüklere başvurulması, o ödevin işlevini yerine getirebilmesi açısından gereklidir.

Dil öğreniminde kelime edinimi özel bir yer tutar. Bu edinim ancak düzenli bir çalışma ile gerçekleşir. Bu anlamda her öğrencinin kendisinin oluşturduğu ve sistemli bir şekilde tekrarladığı bir kelime defteri olmalıdır. Bilinmeyen sözcükler, özellikleri belirtilerek ve anlamlı bir cümle içinde kullanarak bu deftere not edilmeli ve öğrenilmelidir.

Dil öğrenimi sadece sınıf içinde gerçekleşebilecek bir süreç değildir.  Öğrencilerimizin öğrenmeyi yaşamlarının içine sokmasını gerektirir. Yabancı gazete ve dergileri okumak, filmleri izlemek, şarkı sözlerini öğrenmek bu anlamda yapabilecekleri en basit ve etkili yöntemlerdir.

Bölümde Gerçekleştirilen Faaliyetler

MEF Lisesi'nde Yurt Dışında Okumak İsteyen Öğrenciler İçin Destek Çalışmalarımız
Öğrencilerimizin yabancı üniversitelere başvuru sürecinde yurt dışı eğitim danışmanımızın çalışmalarına destek vermekteyiz. IELTS ve TOEFL sınavlara hazırlık amacıyla pazartesi ve salı günleri kurs vermekteyiz.

Talent Show
Bölümümüz her sene düzenlediği ‘Talent Show’ ile yeni yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. Bu sene yeni bir ‘Talent Show’ ile yine izleyenlere ve katılanlara keyifli anlar yaşatmayı ümit ediyoruz.

• 1 / 10

Kitap Fragmanı Yarışması
Kitap fragmanı 2-3 dakika uzunluğunda bir multi-medya videodur. İçeriğinde kitabın karakterleri, ana temaları ve çarpıcı bölümleri yer almaktadır. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız öğrencilerimizin okudukları kitapları analiz etmelerini sağlamak ve teknolojiyi çalışmalarımızın içine katarak onları daha çok okumaya motive etmektir. Kitap Fragmanı Yarışmamız 3 senedir devam etmektedir.

• 1 / 2

English Drama
MEF Lisesi 11. sınıf öğrencileri İngilizce derslerinde Arthur Miller tarafından yazılan " A View from the Bridge" adlı eseri okuyup incelemişlerdir. İngilizce Drama öğrencileri ise büyük heyecan ve çaba ile hazırlandıkları bu oyunu "A View from the Bridge" 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Sayın Seda Uğur yönetiminde BKS'de bütün lise öğrencilerinin ve International School 10. sınıf öğrencilerinden oluşan izleyenlere sunulan oyun herkesin büyük beğenisini kazanmıştır.

• 1 / 2

Bölüm Kapsamındaki Kulüpler