MEF LİSESİ - Eğitim-Öğretim

Eğitim - Öğretim

Okulumuza Gelen Konuklar

Mehmet Emin Hitay - İlham Veren Hayatlar - 27 Aralık 2012

İlham Veren Hayatlar konulu söyleşi dizisinin ikinci konuğu Mehmet Emin Hitay oldu. 27 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen ve 11-12. sınıf öğrencilerinin izlediği söyeşide Sn. Hitay liderlik ve girişimcilik başlıklarında nelerin önemli olduğuna dair ipuçlarını öğrencilerimiz ile paylaştı.

İş hayatında başarı ve girişimcilik örnekleriyle öğrencilerimizin bu alanda lise yıllarından itabaren yapabileceklerine dikkat çekti. Kendisine katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.

• 1 / 2

İbrahim Betil - İlham Veren Hayatlar - 30 Kasım 2012

İlham Veren Hayatlar konulu söyleşi dizisinin ilk konuğu İbrahim Betil oldu. 30 Kasım 2012 tarihinde okulumuz lise öğrecilerine Sosyal Sorumluluk Projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İbrahim Bey, uzun yıllar çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ülke ve dünya sorunlarına duyarlı bir yaklaşım içinde olmayı tercih ederek, Sosyal Sorumluluk Projeleri üretmeye başladığından bahsetti.

Sosyal Sorumluluk Projelerinde sürdürülebilir olmanın önemine dikkat çeken Betil, Afrika'da Gambia'da bulunan köylülere, maddi yardımda bulunmak yerine kendi kaynaklarını kullanarak maddi gelir sağlayacakları iş alanları yaratmaya yönelik projesinden bahsetti. Balıkçılık ve hayvancılıkla ilgili çalışmalara başlanan köylerde, halkın projeye büyük ilgi gösterdiğini ve minnet duyduklarını paylaştı. Yurtiçinden çeşitli kurumlardan maddi destek aldıklarını ve bu desteğin sürekliliğini sağlamak amacıyla sürdürülen projelerin gelişim raporlarını belirli aralıklarla yardım yapan kurumlarla paylaştıklarını dile getirdi.

Gençleri lise yıllarında Sosyal Sorumluluk Projelerine katılım konusunda yüreklendiren ve açıklamaları ile bilinçlendiren Sn. İbrahim Betil'e katılımı nedeniyle bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

• 1 / 3