MEF LİSESİ - Eğitsel Etkinlikler
MEF LİSESİ

Müzik - Sahne Etkinlikleri

Gitar Etkinliği
Öğrencilerimiz bu etkinliği 5.sınıftan itibaren seçebilirler. Etkinliği seçen öğrencilerin en az bir yıl devam zorunluluğu vardır. Gitar Etkinliği aynı zamanda Popüler Müzik Etkinliğinin de alt yapısını oluşturan etkinliklerden biridir.

Popüler Müzik Topluluğu Etkinliği
Öğrencilerimizin 7.sınıftan itibaren seçebileceği bir etkinliktir. Bu etkinliği seçen öğrencilerimizin piyano, klasik gitar eğitimi almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, seçilmiş öğrenciler bateri odasında yapılan çalışmalarda uygun seviyeye geldiklerinde gruplara dahil olmaktadır. Okul orkestrasına seçilen öğrencilerimiz okul içi ve okul dışı organizasyonlarda okulumuzu temsil eder.

Ritim Etkinliği
Bir insanın ritim duygusunun eğitim yoluyla geliştirilmesi; onun, doğa ile uyumunu desteklemek ve güçlendirmek demektir. Bu nedenle ritim eğitimi, insanın temel gereksinimleri arasında kabul edilmelidir. Öğrencilerimizin zihinsel ve fiziksel yapılarını güçlendirmek, yeteneklerini açığa çıkarmak ve yönlendrmek, ortak hareket edebilmek, paylaşımcı bireyle yetişmlerine katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizdir. Öğrencilerimiz, çeşitli yaş gruplarına  ve yapılan planlamaya göre ritim bilgisi alırlar. Türk ve dünya ritimleri, ritim aletleriyle tanışmakta, yıl sonu sahne sunumlarında yer almaktadırlar.

Tiyatro Etkinliği
Tiyatro, kültürel gelişmeyi sağlayan güçlerden biridir. Bu etkinlikte mimik, diksiyon-artikülasyon, beden dili, konsantrasyon, sahne bilgisi, kostüm, dekor, ışık kullanımı, görsel yorum gibi konular üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Özgüven gelişimini desteklemek amacıyla, çalışmaların çoğu sahnede gerçekleştirilmektedir. Seçkin oyunlarda rol alan öğrenciler yıl içinde çeşitli zamanlarda gösterilerini sergileyeceklerdir.