MEF LİSESİ - Geziler
MEF LİSESİ

Geziler

All About Science

Özel MEF Lisesi tarafından ABD'e gerçekleştirilen "ALL ABOUT SCIENCE" gezisi 1-7 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gezi kapsamında öğrencilerimiz fen derslerine yönelik uygulamalara katıldılar.

Hayden Planetarium ziyaretinde uzay, dünya, gök cisimlerini inceleyen öğrencilerimiz, Sony Wonder Technolgy Lab. Ziyareti 3D Theatre’da birçok alanda teknolojide gelinen son noktayı deneyimlediler. Liberty Science Centre da çeşitli fen etkinliklerine katıldılar. Central Park Wild Life Centre ziyaretinde hayvanlarda adaptasyon konusunda bilgilerini artıran öğrencilerimiz, American Museum of Natural History’de bilim tarihine bir gezi yaparken, Wave Hill Botanik Bahçesi'nde ekoloji atölyesine katıldılar. Kızılderili Köyü ziyaretinde öğrencilerimiz, farklı bir kültürü tanırken, eski zamanlarda kızılderililerin kullandıkları aletler ve yöntemlerin ardındaki fen uygulamalarını inceleme şansı yakaladılar. Lehman College’de Eczacılık ve kimya bölümünün sunumunu izleyip, laboratuvar etkinliğine katıldılar.

Gezimiz sürecinde öğrencilerimiz kültürel gezilere katılma şansı da yakaladı. Gezi süresince 5th Avenue, Rockelfeller Centre, Top of the Rock Observaton Deck, St. John’s Cathedrali ziyareti, Chrysler Binası ve Grand Central, Brooklyn köprüsü, Colombus Circle, Central Park, Manhattan yürüyüş turu, Times Square ve Broadway, Herald Square, Bryant Park, Empire State Building ve Lexington Avenue ve Park Avenue turları gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz ayrıca Harvard Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ve Lehman College’ı tanıma fırsatı yakalayarak yurtdışı üniversitelerle ilgili bilgi edindiler.

İşte keyifli geçen gezimizden kareler....

• 1 / 9