MEF LİSESİ - Geziler
MEF LİSESİ

Geziler

İsviçre - Cern Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi Gezisi

Özel MEF Lisesi olarak 9-11 Nisan 2012 tarihleri arasında Okul Müdürümüz, Sn. Fikret Mulhan, Fizik Öğretmenlerimiz Mehtap Budak ve Mehmet Kızılel gözetiminde 21 öğrenci ile İSVİÇRE-CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne gezi düzenlenmiştir.

Bu gezideki temel amaç yeni fizik müfredatına eklenen ATOMLARDAN KUARKLARA ünitesi içerisinde yer alan bağlamlardan bir tanesi olan CERN deneylerinde yapılan çalışmaları yerinde görerek, öğrencilerimizde farkındalık yaratıp ufuklarını genişletmek ve İsviçre'nin tarihi ve doğal mekanların ziyareti ile öğrencilerimizin genel kültürlerinin gelişmesinde de katkıda bulunmaktı.

Gezi başarılı bir şekilde tamamlandı. Tarihimizde önemli yer alan Lozan ve Montreux şehirleri görüldü. Cern araştırma merkezinde üç farklı saha incelendi. Bu sahalar, LHC mıknatıslarının yapıldığı yer, LHC deneylerinden LHCb, ve CAST adlı bağımsız bir deneydir. Bu alanlarda süper iletken mıknatıslarının nasıl yapıldığı, elektrik alan ile protonların nasıl hızlandırıldığı ve aksiyon adlı parçacığın bulunması için yapılan deneyin detayları öğrenildi.

Bu gezinin öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve fizik bilgilerine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu düşünüyoruz.

• 1 / 11