MEF LİSESİ - Geziler
MEF LİSESİ

Geziler

MEF Gezginleri Paris-Cern Gezisinde

Mef Lisesi 10. , 11. ve 12.  Sınıf öğrencilerimizden oluşan bir grup 24-28 Nisan tarihleri arasında Avrupa’nın Işık ve Kültür Başkenti olarak adlandırılan Paris’e ve ardından dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezine gitmişlerdir. Öğrencilerimiz gezimizin ilk etabında Fransa’nın sembolü olan Eiffel Kulesini , sanat ve kültür merkezi olarak kabul edilen  Louvre müzesi ve Ressamlar tepesini, Avrupa’nın tartışmasız en eski gotik kiliselerinden ve en önemli mimari yapılarından biri olan Notre Dame Katedralini  ve yine Paris’in beyaz incisi olarak kabul edilen Sacre-Coeur bazilikasını görme imkânı bulmuşlar ve  Disneyland’da çok eğlenmişlerdir. Gezimizin ikinci etabında ise, öğrencilerimiz Cenevre’de yaptıkları tarih ve kültür turunun ardından İsviçre- Fransa sınırında bulunan CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezini ziyaret etmişler ve fizik derslerinde öğrendikleri bilgileri yerinde gözlemleme imkânı bulmuşlardır.

• 1 / 10