MEF LİSESİ - Geziler
MEF LİSESİ

Geziler

Yeditepe Üniversitesi - Konferans

MEF Lisesi 10C sınıfı öğrencileri olarak, Yeditepe Üniversitesi'nde, 5 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen "Living and Working in Space" (Uzayda Yaşamak ve Çalışmak) konulu bir konferansa katıldık.

Konferansta, uzaya giden 340 şanslı insandan biri olan ve konferansı veren Astronot Prof. Al SACCO 1985 yılında uzayda yaptığı bilimsel çalışmalardan bahsetti. Zeolit kristalleri büyütme deneyini konu alan "Uzay Kristalleri" belgeselinden bir bölümün gösterimiyle başlayan konferansta Prof. Sacco, astronot eğitimleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi ve bu eğitim sürecinde yaşanan fiziksel ve duygusal zorluklara vurgu yaptı. Bu zorlukların sonunda uzaya gitmenin ne kadar keyifli bir deneyim olduğunu anlatan Prof. Sacco, Dünya'nın ve ülkemizin uzaydan çekilmiş fotoğraflarını da gösterdi. Konferansta astronot olma süreci, uzayda yaşam ve bilimsel çalışmaların yerçekimsiz ortamda yapılması ile ilgili bilgi sahibi olduk.

Çalışmanın Yeditepe üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nurcan BAÇ ile beraber yapılmasının vurgulanması, bir Türk bilim insanının NASA'da çalışabileceği, çalışarak yurtdışında da önemli noktalara gelinebileceğini bizlere bir kez daha hatırlattı.

Ayrıca Amerikalı olan Prof. SACCO’yu bir çoğumuz çeviriye ihtriyaç duymadan dinledik. Bu bakımdan konferans İngilizce dinleme yeteneğimizi geliştirmemize de katkıda bulundu.

• 1 / 2