MEF LİSESİ
MEF LİSESİ KAYIT BİLGİSİ
MEF LİSESİ

Destination Imagination Kulübü

Problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık yeteneklerinin geliştirilmesi...

Rehber Öğretmen: Özgür Özdemir

Toplantı Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat
Toplantı Yeri: Matematik dersliği
Kulüp Süresi:1 Yıl

Amaç:

Öğrencilerin yaratıcı çözümler üreterek buldukları çözümleri yaratıcı bir şekilde sunmalarını sağlamak.
    Öğrencilerin takım halinde davranabilme, karar alıp uygulayabilme becerilerini geliştirmek.
    Bir problemin çözüm yollarını araştırırken Fen ve Matematik bilgilerini etkin bir şekilde kullanmalarını, bu alanlarda araştırma yaparak araştırma yöntemlerini öğrenmelerini sağlamak.
    Öğrencilerin sunum becerilerini geliştirmek.
    Öğrencilerin yukarıda saydığımız becerilerini eğleceli bir şekilde geliştirmelerini sağlamak.

Faaliyetlerimiz:

Öğrenciler farklı durumlarda karşılaştıkları problemlere pipet, kağıt bardak, ataç ve bant gibi gündelik malzemeler kullanarak çözümler üreterek bu çözümlerini eğlenceli bir sunumla sergilerler.
    Öğrenciler 5-7 kişilik takımlar halinde haftalık olarak “Anlık Görev” problemleri üzerine çalışmalar yaparlar.
    Uzun süreli projelere hazırlanma aşamalarını öğrenir ve uygularlar.
    Ulusal ve uluslararası Destination Imagination turnuvalarına hazırlanarak okulumuzu temsil ederler.