MEF LİSESİ - Projeler
MEF LİSESİ

İngilizce - Coğrafya Bölümleri Ortak Proje Çalışmaları

Öğrenci Değişim Programımız Ve ‘Man vs Nature’ Projemize Devam Ediyoruz

Bisschop Bekkers College (Hollanda) ile daha önce üç sene arka arkaya gerçekleştirdiğimiz “Man vs Nature - Doğayla Mücadelesinde İnsan” konulu proje ve öğrenci değişim programımıza geçen sene ara vermiştik. Bu sene programımıza devam ediyoruz. İlk aşamada Hollanda’dan gelen öğrencileri misafir edeceğiz. Burada depremlerle ile ilgili araştırma gezileri yapıp sunumlar gerçekleştireceğiz. Ayrıca şehrimizin tarihi ve turistik yerlerine yapacağımız gezilerle ülkemizi tanıtacağız.

Projenin ikinci aşamasında öğrencilerimiz   Eindhoven’da bulunan Bisschop Bekkers College’i  ziyaret edecekler. Bu gezi kapsamında küresel ısınma sonucu Hollanda’nın karşı karşıya kaldığı tehlikeler ve riskler yerinde gözlemlenecek ve bu problemin üstesinden gelmek için yapılan delta koruma çalışmaları (Zeeland, Maaslantkering) incelenecek. Ayrıca Hollanda’nın çeşitli şehirlerine ve mekânlarına yapılacak gezilerle öğrencilerimiz hem öğrenecekler hem de eğlenecekler.

• 1 / 7

MEF Lisesi Tokyo’da düzenlenen uluslararası ISIF’ 2017 konferansında Türkiye’yi temsil etti

Öğrencilerimiz 2-5 Ağustos arasında Tokyo’da düzenlenen OECD destekli uluslararası ISIF’ 2017 konferansında Türkiye’yi temsil ettiler. Konferansa Türkiye, Japonya, Almanya, Amerika, Endonezya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Estonya katıldı. Öncelikle bu ülkelerdeki öğrenciler ülkelerinin karşı karşıya kaldığı küresel sorunlarla ilgili, sorunları irdeleyen, çözüm yolları üretmeye çalışan 2 yıl süreli bir proje çalışması yaptılar. Bu çalışmalar Tokyo’da düzenlenen ISIF’ 2017 konferansında sunuldu. 3 gün süren konferans süresince öğrenciler projelerinin sunumlarının yanında grup çalışmalarına ve tüm grupların katıldığı foruma katıldılar. Kültürel değişim programlarında ülkelerini tanıtan şarkılar, danslar, oyunlar sergilediler. Konferans öğrencilerin çalışmalarına dayanan ve OECD’ye sunulacak olan bir deklarasyonla sona erdi. Proje çalışmalarında bulunan ve Tokyo’da okulumuzu ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil eden öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının sürekli olmasını diliyoruz.

• 1 / 11