MEF ULUS ORTAOKULU - Bölümler
MEF ULUS ORTAOKULU

Fen ve Teknoloji

Genel Bilgiler

Fen Bilimleri derslerinde amacımız, gelişen ve küreselleşen dünyanın gereksinimlerine bilimsel bakış açısıyla yaklaşan öğrenciler yetiştirmektir. Kendisine ve çevresine karşı sorumluluk bilinci gelişmiş, yeni buluşlara yön verecek kişiler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Temelde iyi birer fen okur yazarı olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projelerde rol alarak bilimsel süreç becerilerini kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda aşağıda yer alan proje ve çalışmaları yürütmekteyiz.

Partner School Science Program –PSSP ( Kardeş Okul Bilim Projesi ) 6 yıldır yürütmekte olduğumuz uluslararası boyutta önemli bir projedir. Projede öğrencilerimizi astronomi bilimi çerçevesinde bilgi paylaşımında bulunur, NASA yetkilileri ile videokonferanslara katılır ve İzmir Uzay Kampında E-Pal haftasına katılarak 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları çeşitli ülkelerden gelen katılımcılarla paylaşma imkanı yaklarlar.

EKO Okullar projesinde aktif rol alan öğrencilerimiz çevre sorunlarına çözümler arar ve oluşturdukları yıllık faaliyet raporu doğrultusunda çalışmalarını yürütürler.

LEGO etkinliğinde yer alan öğrencilerimiz ile yıl içinde çalışmalar yürüterek turnuvalara katılım sağlamayı hedeflemekteyiz.

FEN PROJE: 5-6. Sınıflar ve 7-8. Sınıflar ile yürüttüğümüz Fen Proje etkinliği kapsamında yaş grubuna göre ilginç deneyler ve bilimsel çalışmalar dahilinde yürütülen proje çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu etkinliklerde yürüttükleri çalışmalar ile  TUBİTAK destekli projelerde yer alarak olaylara bilimsel bakış açısı ile yaklaşma becerilerini geliştirirler.

Bunların yanısıra  sınıf içi ve sınıf dışı çalışmalarda aktif rol alan, laboratuvar çalışmalarına katılan, soran, araştıran ve  sorgulayan bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Fen ve Teknoloji ders bilgilerini, aşağıdaki sınıf başlıklarına tıklayarak okuyabilirsiniz.

FEN VE TEKNOLOJİ DERS BİLGİLERİ
  5. SINIF DERS BİLGİLERİ