MEF ULUS ORTAOKULU - Eğitim-Öğretim

Söyleşi Konuğu: Prof.Dr. Ali Sazcı
Hedef Kitle: 8.Sınıf Öğrencileri
Söyleşinin İçeriği:
Öğrencilerimiz, Fen ve Teknoloji Dersinde işlenen "Hücre Bölünmeleri ve Kalıtım" ünitesi kapsamında Prof.Dr Ali Sazcı ile söyleşide bulunup hazırlanan sunumu izlediler.

Genetik bilimi alanındaki son gelişmeler nelerdir? Merak ettiklerimiz, konusunda çeşitli sorular sorarak bilgilendiler.

Sistemler - 18 Ekim 2012

Söyleşi Konuğu: Prof.Dr. Hülya Hamzaoğlu
Hedef Kitle: 7.Sınıf Öğrencileri
Söyleşinin İçeriği:
7.sınıf öğrencilerimiz; Gastroentroloji Uzmanı Prof.Dr.Hülya Hamzaoğlu ile vücudumuzdaki sistemler konulu bir söyleşi yaptılar. Sindirim ve boşaltım sistemi hastalıkları, bu hastalıklarla ilgili öneriler ve bu alandaki son gelişmeleri anlatan bir sunum izlediler.Çeşitli sorularla merak ettikleri konularda aydınlandılar.

Filenin Sultanları - 3 Ekim 2012

Yer: Büyük Konferans Salonu
Söyleşi Konuğu: Neslihan DARNEL, Esra GÜMÜŞ, Özge KIRDAR ÇEMBERCİ, Gülden KAYALAR KUZUBAŞIOĞLU
Hedef Kitle: Ortaokul Öğrencileri
Söyleşinin İçeriği:

Takım sporlarında 52 yıldır olimpiyatlara katılamayan ülkemizin bu özlemine son vererek 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan Bayan Milli Voleybol Takımı Oyuncuları, MEF Okulları’nda geleceğin olimpiyat sporcularıyla 3 Ekim 2012, Çarşamba günü bir araya geldi.

Olimpiyat maçları boyunca nefeslerimizi tutarak izlediğimiz Filenin Sultanları, madalya alamasalar da gönülleri fethetmeyi başardı. MEF Okulları Beden Eğitimi Bölümü’nün hazırladığı söyleşiye, Filenin Sultanları’ndan Neslihan DARNEL, Esra GÜMÜŞ, Özge KIRDAR ÇEMBERCİ ve Gülden KAYALAR KUZUBAŞIOĞLU katıldı. Söyleşide, oyuncular öğrencilere başarılarının sırrını, olimpiyat tecrübesini anlattı. Oyuncular 52 yıl sonra sona eren olimpiyat özlemi ile ilgili duygularını öğrencilerle paylaştı.

“BİR DEVRİMCİNİN GÜNCESİ”

Hedef Kitle: Ortaokul Öğrencileri
Söyleşinin İçeriği:
Sosyal Bilgiler Bölümü olarak 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik yaptığımız, Atatürk’ün hayatını anlatan, sözlerini ve müziğini Fikret Kızılok’un yaptığı ve Mithat Bereket’in hazırladığı “Mustafa Kemal- Bir Devrimcinin Güncesi” adlı belgesel üzerine konuğumuz  Özer Bereket  ile bir  söyleşi  gerçekleştirdik. Söyleşi  öğrencilerimizin  Atatürk'ün hayatını farklı yönleri ile tanımasına   yakın tarihimizin bilinmeyen yönlerini  öğrenmelerine yardımcı oldu.

• 1 / 1