MEF ULUS ORTAOKULU - Geziler

Geziler

5. Sınıflar

İstanbul Modern Sanat Müzesi

Görsel Sanatlar Dersi, Müze Bilinci Öğrenme alanımızla ilgili olarak; 5. sınıflarımızla 10 Mart -12 Mart 2015 tarihlerinde, "İstanbul Modern Sanat Müzesi" Mehmet GÜLERYÜZ'ün "Ressam ve Resim" isimli Retrospektif sergisini gezdik.

Eleştirel ve dışavurumcu üslubu ile Türkiye sanat sahnesinde kendisine özel ve ayrıcalıklı bir yer edinen Mehmet Güleryüz’ün, 1960’lardan itibaren desen, resim, heykel, gravür, porselen üzeri boyama, performans gibi alanlarda gerçekleştirdiği üretimleri bir araya getiren bu koleksiyonu inceleme olanağımız oldu.

Kronolojik bir akışla sunulan sergide, 150'ye yakın yapıt, 300 civarındaki desene yer verilmiş, sanatçının tüm dönemlerini, hayat hikayesini, içinden geçtiği farklı koşulları ve hakkında yazılanları bir araya getiren zengin bir biyografi duvarıyla 1960'lı yıllardan bugüne Türkiye sanat ortamının kişisel bir hikayesini de görünür kılıyor.

• 1 / 5

Efes - Şirince Matematik Köyü ve Ses Projesi Gezimiz

Yıl boyunca devam ettirdiğimiz SES projemiz kapsamında, 01-04 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Efes eğitim gezimizde kardeş okulumuzu ziyaret ettik. Mektup arkadaşlarımızla tanıştık.
Bu ziyarette; Ulus ve Bahçeşehir MEF Ortaokulları ile Selçuk Sekiz Eylül Ortaokulu öğrencileri; Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Matematik, Beden Eğitimi ve Görsel Sanatlar derslerinde yaptıkları çeşitli aktivitelerle mektup arkadaşlarını tanıdılar. Gezimizde, bölgenin tarihi; yerleri gezilerek öğrencilerimizde sanat ve kültür eserlerinin ortak miras öğesi olarak yaşatılmasında sorumluluk bilincinin oluşturulması sağlandı. Gezimizin bir diğer önemli etkinliği ise Şirince Matematik Köyü’nde gerçekleşti. Bu etkinlikle öğrencilerimiz Prof. Dr. Ali Nesin’le problem çözme tekniklerini ve çözüme giden yolda sabrın önemi konularında birebir çalışma  olanağı buldu.

• 1 / 7