MEF ULUS ORTAOKULU - Geziler

Geziler

6. Sınıflar

Miniatürk'e Matematik Gezisi

MEF Ulus Ortaokul 6. sınıf öğrencilerimiz oran konusunu, ülkemizin tarihi eserlerinin yer aldığı Miniatürk'te öğrendiler. Bir hafta önceden öğrencilerimize verilen gezi kataloğunda,  inceleyecekleri eserleri belirlemeleri ve araştırma yapmaları istendi. Mniatürk gezimizde de tarihi eserlerin maket uzunluğunu ölçerek uygulanan küçültme oranlarını düşünme becelerini kullanarak  hesapladılar. Bir kez daha matematiğin günlük yaşamdaki yerini keyifle gözlemlemiş oldular.

• 1 / 6

Masallar Diyarı: Kapadokya

6. sınıf öğrencilerimizle yaşayarak öğrenme ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Kapadokya gezimizde amacımız; öğrencilerimizin “İnsanlar, Yerler, Çevreler”, “Kültür ve Miras”, ”Küresel Bağlantılar” öğrenme alanları ile “Yeryüzünde Yaşam” ünitesi kapsamında İç Anadolu Bölgesi’nin beşeri yapısını ve kültür izlerini tanıma ve insanlığın ortak mirasına sahip çıkmalarının önemini kavramlarını sağlamaktı. Bilginin geri dönütünü sağlamak amacıyla hazırlamış olduğumuz gezi kitapçıklarımız, gezi süresince yaptığımız etüt çalışmalarımız, öğrenci sunumlarımız çerçevesinde öğrencilerimizle birlikte gezi öncesinde, sırasında ve sonrasında Kapadokya gezimiz değerlendirildi.

• 1 / 4