MEF ULUS ORTAOKULU - Geziler

Geziler

8. Sınıflar

KOÇ MÜZESİ DNA YAPIM ATÖLYESİ

07.10.2015 ve 09.10.2015 tarihleri arasında 8. Sınıf öğrencilerimiz ile Hücre Bölünmeleri ve Kalıtım ünitesi kapsamında KOÇ müzesine gezi düzenlenmiştir. Gezi de öğrencilerimiz DNA’nın bir organizmanın karakteristik özelliklerini belirleyen, bilgi taşıyan ve nesilden nesile bu bilgiyi aktaran, kalıtsal "yaşam şifresi" olarak kabul edildiğini “Keşif Küresi”nde film izleyerek kavrayarak ve Kendi DNA'larını görünür kılmış ve müzeden ayrılırken vücutlarının temel yapı taşı olan kendi DNA örneklerini de yanlarında götürebilecek bir kolye tasarlamışlardır.

ÇANAKKALE EĞİTİM GEZİSİ

4-6 Mayıs 2016 tarihlerinde, 8.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Çanakkale eğitim gezisini gerçekleştirdik. Mustafa Kemal'in kahramanlaştığı topraklarda onu ve aziz şehitlerimizi saygıyla andık. Gezimizin Truva ve Assos bölümleri de öğrencilerimiz açısından keyifli ve bilgilendiriciydi. Geziye katılan görevli öğretmenlerimiz de mitolojik giysileriyle renkli görüntüler oluşturdu.

• 1 / 6