MEF ULUS ORTAOKULU - Projeler
MEF ULUS ORTAOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS ORTAOKULU

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF Ortaokulu'nda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

MEF Okulları’da yürütülen proje çalışmalarında amaç; bilimsel düşünceye sahip nesiller yetiştirmek, öğrencilerimize düşünmeyi, gözlem yapmayı, merak etmeyi, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmeyi, çevrelerindeki sorunlara kayıtsız kalmamayı öğretmek ve problem çözme becerisi kazandırmaktır.

Proje çalışmaları öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, heyecan verici yeni bir olguyu keşfetmesini, ihtiyaç duyduğu aletleri belirlemesini, seçmesini ve kullanmasını sağlayan en önemli eğitim araçlarından biridir. Proje çalışmalarıyla öğrenciler merak ettikleri konulara yönlendirerek ilgi duydukları alanlarda başarı odaklı çalışmalara teşvik edilirler.

Projelerimiz

SES (Sözel Sayısal Etkileşimi) PROJESİ

PROJEMİZİN AMACI
MEF Ulus Ortaokulu ve Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri birlikte yürüttüğü SES projesin de amacımız; okulumuzda yapılan akademik, kültürel ve sosyal çalışmalarımızı diğer bir okulla paylaşarak okullarımız ve öğrencilerimiz arasında karşılıklı anlayış ve bağları kuvvetlendirmek suretiyle paylaşımı ve kardeşliği ön plana çıkararak iki okul arasında bir kültür köprüsü kurmaktı. Bu kapsamda yapılan çalışmalarımızı aşağıdaki başlıklar altında topladık.

OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
• Okulumuzda yapılacak çalışmaları belirlemek için öncelikle MEF Ortaokulu öğretmenleri, Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulunu ziyaret ederek akademik ve sosyal alanda yapılacak çalışmaları kardeş okulumzun idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle tespit etmiştir.

• Bu doğrultuda Projemizi MEF Ortaokulu’nun 7. sınıf öğrencilerine proje hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış, öğrencilerimizden projeyi desteklemeye yönelik çok olumlu geri dönütler alınmıştır. Alınan geri dönütler sonucunda okulumuzda öğrencilerimizin sosyal katılımını ve empati algısını güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapılmıştır.

• Öğrencilerimiz tarafından Matematik dersinde hazırlanan ürünler “Kâr-Zarar” Etkinliğide Ayrıca kullanmadıkları eşyaları ve okudukları kitapları “Bit Pazarı” etkinliğinde satışa sunmuşlardır. Elde edilen gelirle kardeş okulumuza 7. Sınıf öğrencilerimiz tarafından Matematik Dersliği yapılmıştır.

ATÇA HADILOĞLU ORTAOKULU İLE YAPILACAK ORTAK ÇALIŞMALAR
• MEF Ulus Ortaokulu ve Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulu öğrencilerinin birbirlerini tanımaları için öğrencilerimiz arasında karşılıklı mektuplaşmalar olmuştur.

31 MART 2016 GÜNÜ YAPILAN ÇALIŞMALAR
• Bir yıl boyunca devam ettirdiğimiz SES projemiz kapsamında 30 Mart -02 Nisan2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Efes eğitim gezimizde kardeş okulumuzu ziyaret ettik. Bu ziyaret ile MEF Ulus Ortaokulu ile Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulu öğrencileri yapmış oldukları Fen Bilgisi, Matematik, Beden Eğitimi, Görsel sanatlar derslerinde çeşitli aktiviteler ile hem mektup arkadaşlarını hem de birbirlerini tanıdılar.

• 1 / 5