MEF ULUS ORTAOKULU - Projeler
MEF ULUS ORTAOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS ORTAOKULU

Ulusal ve Uluslararası Projeler

MEF Ortaokulu'nda, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen çok sayıda ulusal ve uluslararası proje vardır.

MEF Okulları’da yürütülen proje çalışmalarında amaç; bilimsel düşünceye sahip nesiller yetiştirmek, öğrencilerimize düşünmeyi, gözlem yapmayı, merak etmeyi, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmeyi, çevrelerindeki sorunlara kayıtsız kalmamayı öğretmek ve problem çözme becerisi kazandırmaktır.

Proje çalışmaları öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, heyecan verici yeni bir olguyu keşfetmesini, ihtiyaç duyduğu aletleri belirlemesini, seçmesini ve kullanmasını sağlayan en önemli eğitim araçlarından biridir. Proje çalışmalarıyla öğrenciler merak ettikleri konulara yönlendirerek ilgi duydukları alanlarda başarı odaklı çalışmalara teşvik edilirler.