MEF ULUS ORTAOKULU - Projeler
MEF ULUS ORTAOKULU KAYIT BİLGİSİ
MEF ULUS ORTAOKULU

Sosyal Sorumluluk Projeleri

MEF Okullarında, çeşitli sınıf seviyelerinde yürütülen sosyal sorumluluk projeleri...

Projelerimiz

"SOR BANA"

MEF Ortaokulu 6-C sınıfından Yağmur ÜNAL ve Şevval YAMAN, 6-D sınıfından Lara KOCAYAŞ, Öykü YILMAZ, Elif ŞAHİNLER ve Deniz TAMERK, 5.sınıftaki arkadaşlarının derslerine yardımcı olabilmek, sınavlarda başarılı olmalarına katkı sağlayabilmek amacıyla akran öğrenmesi temelli SOR BANA Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdiler.

Her hafta Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri saat 12:30-13:00 aralığında okul kütüphanesi amfisinde yürüttükleri derslere katılan 5.sınıf öğrencilerimiz bu çalışmaların oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler.

Bu çalışmalardan dolayı öğrencilerimizi kutluyor; onlarla gurur duyuyoruz.

• 1 / 3

"PAYLAŞMAK GÜZELDİR"

MEF Okulları eğitim sisteminde, öğrencilerin kişisel-sosyal gelişimlerine katkı sağlayan "Sosyal Sorumluluk" uygulamalarının bizzat öğrenciler tarafından projelendirilmesi ve yaşama geçirilmesi büyük bir öneme sahiptir. Bu açıdan öğrencilerden gelen fikirler, öneriler her zaman dikkate alınır ve desteklenir. Dolayısıyla "Paylaşmak Güzeldir" Sosyal Sorumluluk Projesi hem MEF İlkokulu hem de MEF Ortaokulu öğrencilerinin kişisel girişimleriyle başlattıkları ve okul içinde organize olarak gerçekleştirdikleri bir projedir.

Öğrencilerimiz kendi aralarında;
-"Bu sene bizim de bir kardeş okulumuz olabilir mi?
-Kardeş okulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz?" fikirlerini tartışarak projeyi tasarladılar, projelerine isim buldular.

Kendilerine sunulan "Kardeş Okul" seçenekleri arasında İstanbul Ayazağa İlkokulu ve Ayazağa Ortaokulunu belirlediler. Projelerine oy birliğiyle "Paylaşmak Güzeldir" adını verdiler. Bu projede, okudukları ve sevdikleri kitapları kardeş okuldaki arkadaşlarıyla paylaşmak istediler.

Kitapların büyülü dünyalarından faydalanarak hayata daha renkli bakabilmek, zenginleşebilmek, paylaşabilmek ve yeni arkadaşlık ilişkileri kurabilmek amacıyla hikaye, roman, deneme, anı vb. kitapları toplamak için tüm sınıfları dolaştılar, duyurular yaptılar. Getirilen kitapları kendi hazırladıkları “Kitap Kumbara”larında topladılar.

Her adımda "Paylaşmak Güzeldir" sloganıyla hareket ettiler.

Projenin son aşamasında kardeş okulu ziyaret ederek tanışma ve kaynaşma etkinlikleriyle birlikte güzel vakit geçirdiler, yeni arkadaşlıklar kurdular.

Etkinlik bitiminde mutluluklarını paylaşarak yeni arkadaşlarıyla vedalaştılar.

• 1 / 5