MEF ULUS ORTAOKULU - Rehberlik
MEF ULUS ORTAOKULU

Kariyer Gelişimi Planlama Çalışmaları

Lise Öncesinde Kariyer Planları

Özel MEF Okulları’nda anaokulundan liseye kariyer gelişim planlama çalışmaları, öğrencilerde bir meslek fikrinden mesleki olgunluğa ulaşmalarını, kariyerlerine karar verebilme ve plan yapabilme ön becerileri kazandırmayı amaçlar. Okuldaki ders ve alan seçimi, bir üst okula yönelme gibi çalışmalar yer alır.

Üst okullar hakkında genel bir bilginin oluşması sağlanır; SBS  sınavlarına hazırlık aşamasında rehberlik desteği verilir. Öğrencilere yollar gösterilir, danışmanlık hizmeti verilir.

Kişisel kariyer gelişim planlamaları yapabilmeleri sağlanır, kişisel hedef ve vizyon belirleme gibi kariyer gelişimine yönelik ders ve etkinlikler gerçekleştirilir.

Öğrencilerimizin, liseye gitmeden önce o döneme ait ilgi-yetenek ve değerleri, yetkinlikleri ortaya çıkaran, kariyer planlarını doğru bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olmaya yarayan mesleki ilgi envanterleri uygulanır. Rehberlik Birimi tarafından öğrencilerin ilgi alanları, eğilimleri, profilleri birebir yorumlanır.